Čésnica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Česnica
Cesnica.jpg
Members of a family break the česnica at Christmas dinner
JinisBread
Panggonan asalSerbian lands
Woworan pokokWheat flour, water
Buku masakan: Česnica  Médhia: Česnica

A česnica (Basa Siria Serbia : чесница, Pangucap cara Sèrbi: [tʃěːsnit͜sa] ; asalé saka tembung čest, tegesipun "nuduhake"), uga disebut Božićna pogača (Aksara Sirilik Serbia: Божићна погача, " Natal pogača ") iku upacara, loaf babak roti sing minangka bagéyan singora bisa diuwalaké saka nedha bengi Natal ing tradisi Serbia . 1 Nyiyapake roti iki bisa uga disertai macem-macem aturan lan ritual. Duwit receh asring dilebokake ing adonan nalika diuleni; obyek cilik liyane uga bisa dilebokake. Ing wiwitan nedha bengi Natal, česnica diputer kaping telu kanthi jarum jam, sadurunge dipecah ing antarane anggota kulawarga. Wong sing nemokake koin ing rajangan roti mesthine bakal bejo banget ing taun ngarep. Česnica digunakake ing sulap masarakat kanggo mbedakake utawa mengaruhi gunggung panen.

Rujukan[besut | besut sumber]