Ékomomi Ijo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ékonomi ijo ya iku salahsawijining kagiyatan ékonomi sing bisa nambahi kamakmuran lan saged ngilangake éfek ingkang ala saking perkembangan ékonomi kanggo lingkungan lan udhari sumber daya alam. Miturut United Nation Environment Programme (UNEP) ékonomi ijo ya iku kagiyatan ékonomi sing misuwur karbon, boten nyandhahake uga boten ngagem bahan bakar fosil supaya saged irit energhi. Ékonomi ijo miturut saka tiga pilar, pilar ékonomi, pilar sosial lan pilar ekologis.