Ès kopi Vietnam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cà phê đá
Ca Phe Sua Nong.JPG
Cà phê sữa nóng, a hot variation
Jeneng liyanéVietnamese iced coffee, cafe da
JinisBeverage
Panggonan asalVietnam
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
Hawa ajanganHot or Cold
Woworan pokokDark roast coffee, water, sweetened condensed milk
Buku masakan: Cà phê đá  Médhia: Cà phê đá
Cà phê sữa đá siyap kanggo diaduk, diwutahake es, lan dinikmati

Kopi es Vietnam, uga dikenal minangka cà phê đá utawa cafe da ( Vietnamese , kanthi harfiah "kopi es") minangka resep kopi tradisional Vietnam .Paling gampang, cà phê đá digawe nggunakake kopi panggang Vietnam peteng kanthi kasar nganti garing kanthi saringan tetes Vietnam cilik ( phin cà phê ). Sawise banyu panas ditambah, saringan netes ngeculake tetes kopi panas kanthi alon-alon menyang cangkir. Cangkir kopi panas sing wis rampung iki banjur cepet diwutahake menyang gelas sing kebak es nggawe kopi es Vietnam sing wis rampung.