Zhu Ziqing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zhu Ziqing

Zhu Ziqing(朱自清) yaiku jeneng pena saka Zhu Zihua(朱子华), penulis, penyair, lan pengajar Cina.[1] ((lair 22 November 1898 – tilar donya 12 Agustus 1948 kanthi umur49 taun) Asil karyane ngancik 1,9 juta Hanzi lan nyebar ing 27 macem asil karya literatur kayata prosa, esai, lan puisi.[2]

Wenajan dheweke muwiti nulis puisi sawise Gerakan Empat Mei 1919, dheweke dikenal lumantar Chun (春).[1][2] Sawise taun 1923 dheweke mulai nuduhake keprigelane nulis prosa.[2] Ing antarane kang paling dikenal yaiku Bei ying(背影) dan Ni wo (你我).[1]

Zhu Ziqing ora mung ana ing penyusunan tembung-tembung, dheweke uga nggunakake deskripsi ing prasaan lan pemandangan saengga pembaca bisa ngrsakake kahanan kang ana ing tulisane.[2] Dheweke ati-ati banget nalika milih tembung.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (zh) Zhao, Zhangzheng(赵长征). (2007). Wenxue Zhuanye Hanyu Jiaocheng (文学专业汉语教程). Beijing: Peking University Press (北京大学出版社). Hal. 2
  2. ^ a b c d e (en)Zhu Ziqing, China Culture. Diundhuh tanggal 20 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zhu_Ziqing&oldid=831287"