Zhong Kui

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
ilustrasi Zhong Kui dening Gong Kai

Zhong Kui (鍾馗) yaiku dewa Mitologi Cina pembasmi setan lan roh ala.[1] Miturut legenda dheweke manggon ana ing Pegunungan Zhongnan ing wiwitan Dinasti Tang.[1] Zhong Kui memiliki rupa yang tidak rupawan.[1] Ing wiwitan pemerintahan Kaisar Xuanzong dari Tang, Zhong Kui melu ujian negara.[1] Pejabat kanthi aran Lu Qi mbiji Zhong Kui adhedhasar rupane lan ngelek-ngelek awake ing ngarepe kaisar.[1] Kamangka kabeh esai kang ditulis dheweke duweni kualitas dhuwur saengga dipuji dening pemimpin saka juri istana.[1] Amarga kuciwa, pungkasane dheweke bunuh dhiri kanthi njeblokake awake ing istana.[1]

Sawise mati, dheweke dinobatake minangka pembasmi setan lan roh ala dening Kaisar Dezong.[1] Kabeh mau amarga rupane kang gawe roh ala ora wani comah-omah etnis Tionghoa kanggo ngusir roh ala.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en) Zhong Kui--a god who exorcises ghosts and evil , ZGLIS. Diundhuh tanggal pada 31 Mei 2010.
  2. ^ (en) About, About. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.

Cithakan:RRC-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zhong_Kui&oldid=831288"