Zhao Wei

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zhao Wei
Zhao Wei.jpg
Jeneng Cina 趙薇 (Tradhisional)
Jeneng Cina 赵薇 (Prasaja)
Pinyin Zhào Wēi (Mandarin)
Jyutping Ziu6 Mei4 (Kanton)
Jeneng liya Vicki Zhao, Wei Zhao
Pakaryan Actress, singer
Genre Mandopop
Taun aktif 1993 – present
Jeneng pasangan Huang Youlong (2008 - present)
Situs resmi http://www.zhaowei.com.cn/

Zhao Wei utawa Vicki Zhao (lair ing Wuhu, Anhui, Republik Rakyat Cina, 12 Maret 1976; umur 38 taun) yakuwi aktris lan penyanyi asal Tiongkok, dheweké mulai kondhang ning masarakat nalka mainaké "Sue" ning film So Close, lan dadi "Wen Zhu" ning film Warriors of Heaven and Earth. dheweké tau ngeraih panghargaan Huabiao Awards lan Festival Film Internasional Shanghai ning taun 2005 ning film A Time to Love.[1] Dheweké uga kondhang karo jeneng Vicki Zhao, Dheweké miwiti debuté ning dunya akting ning film kang judulé LA PEINTRE, meski dheweké namung olih panghargaan ning peran kang ora patiya penting.[1]

Ning taun 1991 peran utamané diolihaké nalika dheweké mainaké peran ning Televisi kang judulé PRINCESS PEARL, ning taun 1991, dheweké miwiti kariré dadi penyanyi ning album kang judulé Swallow. [1] Salah siji tembangané kang kondhang yakuwi tetembangan ning album judulé There is a Girl, dadi tetembangan kang dadi theme song ning film kang judulé PRINCESS RETURNING PEARL.[1] Albumé sawisé kuwi, ning taun 1999 Magic of Love, ning taun 2001 The Last Separation, ning taun 2004 Piao lan ning taun 2005 DOUBLE.[1]

Peran-peran suksesé bisa dideleng ning perané nalika dadi Lu Yiping lan ning film ROMANCE IN THE RAIN, kang dirilis ning taun 2001, nalika dadi An Xin ning film kang judulé JADE GODDESS OF MERCY dirilis ning taun 2004[2], Uga meranaké dadi Qu Ran ning film kang dijuduli A TIME TO LOVE dirilis ning taun 2005, Meranaké Yao Mulan ning film kang judulé MOMENT IN PEKING, dirilis ning taun 2005 lan film-film liyané.[1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Zhao Wei:

Tahun Judul Peran Catatan lain
1994 La Peintre Ekstra
1995 Penitentiary Angel Ding Jing'er
1996 East Palace, West Palace A-lan
Sisters in Beijing Bai Xiaoxue Serial televisi, peran utama pertama
1997 Princess Returning Pearl I Xiao Yan Zi Serial televisi
Magic Formula Luo Man Serial televisi
1998 The Lion King II: Simba's Pride Kiara Layar lebar di bahasa Cina
Kang Xi Incognito Travel II Yu Qing'er Serial televisi
Old House Has Joy Jixiang Serial televisi
1999 Déjà Vu 2000 Wei Wei
Princess Returning Pearl II Xiao Yan Zi Serial televisi
2000 The Duel Princess Phoenix
Treasure Venture Lu Jianping Serial televisi
2001 Shaolin Soccer Ah Mui
Romance in the Rain Lu Yiping Serial televisi
2002 So Close Sue
Chinese Odyssey 2002 Ah Feng (Phoenix)
2003 Warriors of Heaven and Earth Wen Zhu
My Dream Girl Zhang Ning
Green Tea Wu Fang, Lang Lang
2004 Shrek 2 Princess Fiona Layar lebar di bahasa Cina
Jade Goddess of Mercy An Xin
2005 A Time to Love Quran
Moment in Peking Yao Mulan Serial televisi
2006 The Postmodern Life of My Aunt Liu Dafan
Fast Track Love Chen Xiaoxiao Serial televisi
2007 Thank You For Having Loved Me Tan Yuwei Serial televisi
The Longest Night in Shanghai Lin Xi
2008 Red Cliff I Sun Shangxiang
Painted Skin Pei Rong
2009 Red Cliff II Sun Shangxiang
A Lady's Epic Tian Sufei Serial televisi
Mulan Hua Mulan
2010 14 Blades Qiao Hua

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)biografi Zhao Wei dipununduh tanggal 13 Agustus 2011
  2. ^ (id)vidio Zhao Wei dipununduh tanggal 13 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zhao_Wei&oldid=831970"