Zhang Ning

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zhang Ning
Zhang Ning.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep 张宁
Tanggal lair 19 Mei 1975 (umur 39)
Papan lair Jinzhou, Liaoning, China
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Bobot 64 kg (140 lb; 10.1 st)
Tunggal Pria
Negara Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Tangan sing dipigunaaké Kanan
Ranking paling dhuwur 1
Ranking saiki 4[1] (25 September 2008)
Profil BWF

Zhang Ning (Hanzi sederhana: 张宁, pinyin: Zhāng Níng) (lair ing Jinzhou, Liaoning, 19 Mei 1975; umur 39 taun).[2] Zhang Ning iku salah sijiné pemain bulu tangkis wadon kang asalé saka Republik Rakyat Cina.[2] Zhang Ning nduwéni awak kang dhuwuré 175 cm lan abote 64 kg.[2] Zhang Ning iku pemain bulutangkis kang nduwéni kasenengan maca, nggambar, lan mlaku-mlaku utawa klenceran.[2] Zhang Ning tau dadi juwara ing Kejuaraan Dunia BWF.[2] Iki kadadeyan nalika taun 2003. [2]Nalika iku Zhang Ning bisa ngalahaké Gong Ruina kanthi skor 11-6, 11-3.[2] Sawise iku taun ngarepe Zhang Ning uga main ing salah sijiné perlombaan yaiku ing Olimpiade Athena 2004.[2] Ing lomba iki Zhang Ning bisa entuk medhali emas kanggo kategori nomor tunggal putri. [2] Nalika taun 2005 lan 2006, Zhang Ning uga main ing final Kejuaraan Dunia, ananging ing kene, Zhang Ning dikalahake karo Xie Xingfang.[2] Nalika taun 2007, Zhang Ning menangake lomba kanthi éntuk gelar Singapura Terbuka.[2] Gelar iki gelar kang kaping limané kanggoné Zhang Ninh.[2] Ananging Zhang Ning uga gagal ing Kejuaraan Dunia awit dikalahaké karo lawané kang jenengé Wang Chen nalika main ing babak semifinal.[2] Ing Olimpiade Beijing 2008, Zhang Ning bisa mertahanake gelar tunggal putri duweke kanthi entuk medali emas.[2] Ing lomba iki, Zhang Ying ngalahaké Xie nalika babak final.[2] Nalika Zhang Ning umur 33 taun, Zhang Ning uga menangaké medali emas ing lomba badminton kategori tunggal putri.[3] Lomba iki dilaksanakaké ing Beijing.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ BWF World Ranking - WOMENS SINGLES, Badminton World Federation
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (en)china.org.cn(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  3. ^ a b (en)chinadaily.com.cn(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zhang_Ning&oldid=831956"