Zenko-ji

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zenko-ji

Zenko-ji inggih punika candhi utawi kuil ingkang dumunung ing kitha Nagano. Zenko-ji piyambak inggih punika salah satunggalipun kuil ingkang dipunremeni ing Jepang. Zenko-ji dipunbiyangun ing 1400 taun kepengker. Tiyang-tiyang pitados menawi patung Buddha ingkang setunggalipun dipunbekto ing Jepang. Zenko-ji nembe dipunbiyangun malih ing taun 1707. Zenko-ji gadhahi aula kanthi wentuk trowongan ing ngandhap siti ing pundhi wisatawan saged nyobi madosi kunci swarga ing trowongan punika. Kuncinipun inggih punika wonten ing tembok pancerahan lan minangka hibah kagem tiyang-tiyang punika.[1]

Sajarahipun Candi Zenkoji[sunting | sunting sumber]

Kuil Zenko-ji, dipunbiyangun wiwit abad 7. Menawi miyos Gerbang Nio-mon, saged dipuntingali San-mon Gate, ingkang gadhahi jarak kirang langkung 20 meter nginggilipun. Gerbang San-mon dipundadosaken aset kabudayan ingkang wigati ing Jepang. Zenko-ji dipunrenovasi lan rampung ing Era Heisei. Candhi utami gadhahi kalih payon, kanthi lapisan gebyok saking kulit kayu cemara, lan karakter saking Zenko-ji kaserat ing nginggil ngajeng payon Gerbang San-mon ingkang ngandhut 5 dara ing huruf-huruf punika. Ing San-mon Gate wonten candhi utami ingkang dipundadosaken harta karun nasional. Dipunbiyangun malih ing taun 1707 lan gadhahi struktur kayu paling ageng no 3 ing Jepang Ing altar Zenko-ji wonten patung Amida-Nyorai. Patung menika boten dipuntingali tiyang-tiyang, ananging saben 7 taun ingkang Maedachi inggih punika replika patung, saged dipuntingali tiyang-tiyang. Ing Zenki-ji piyambak wonten dewa Nure-Botoke, ingkang dipunpercados saged jaga lare-lare alit.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.japan-guide.com(dipuntingali tanggal 20 September 2011)
  2. ^ (en)www.jnto.go.jp (dipuntingali tanggal 20 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zenko-ji&oldid=832673"