Zat Kimia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Banyu kaliyan uap inggih menika bentuk sanès saking zat kimia ingkang sami

Zat kimia inggih menika sedaya meteri kanthi omposisi kimia tartamtu. [1]. Tuladhanipun, satunggaling cuplikan toya nggadhahi sipat ingkang sami kaliyan perbandhingan antawisipun hidrogen tumrap oksigen ugi sami, sanadyan toya menika dipunpendhet saking lèpèn utawi dipundamel wonten ing laboratorium. Satunggaling zat murni boten saged dipundisahaken dados zat sanès kanthi prosès mékanis menapa kémawon.[2]. Zat kimia ingkang padatan dipuntemokaken ing padintenan antawisipun inggih menika toya, sarem (natrium klorida), kaliyan gendhis (sukrosa). Zat kimia menika awujud padhet, cair, utawi, gas, wonten ugi ingkang ngalami éwah-éwahan fase zat miturut éwah-éwahan suhu utawi tekanan.

Konsep babagan zat kimia kawentuk kanthi cetha ing pungkasan abad kaping 18 kanthi karyanipun kimiawan Joseph Proust ngengingi komposisi sawatawis senyawa kimia murni. [3]. Joseph Proust ngandharaken "Sedaya cuplikan satunggaling senyawa nggadhahi komposisi ingkang sami: inggih menika sedaya cuplikan nggadhahi proporsi ingkang sami, miturut massa, saking unsur kimia ingkang wonten ing senyawa kasebat." Menika kawentar minangka Hukum Komposisi Tetap kaliyan dados salah satunggaling dhasar saking kimia modern.


Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Hill, J. W.; Petrucci, R. H.; McCreary, T. W.; Perry, S. S. General Chemistry, 4th ed., p5, Pearson Prentice Hall, Upper Saddle River, New Jersey, 2005.
  2. ^ Ebbing, D. D.; Gammon, S. D. General Chemistry, 7th ed., p12, Houghton Mifflin, Boston, Massachusetts, 2002.
  3. ^ Hill, J. W.; Petrucci, R. H.; McCreary, T. W.; Perry, S. S. General Chemistry, 4th ed., p37, Pearson Prentice Hall, Upper Saddle River, New Jersey, 2005.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zat_Kimia&oldid=836046"