Zaskia Adya Mecca

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zaskia Adya Mecca
Lair Zaskia Adya Mecca
8 September 1987 (umur 27)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Taun aktif 2001 - samenika
Garwa Hanung Bramantyo
Anak Kanna Sybilla Bramantyo

Zaskia Adya Mecca ingkang misuwur minangka salah satunggalipun artis Indonesia ingkang nate mlebet nominasi artis sinetron estri ingkang paling sae wonten ing acara Piala Vidya (FFI).[1] Zaskia lair ing Jakarta, 8 September 1987.[1] Zaskia nate kuliah ing Fakultas Psikologi Universitas Paramadina Jakarta.[1] Wonten ing saben film, Zaskia tansah maragakake priyantun muslimah ingkang ngagem jilbab kados saben dintenipun.[1] Solah bawanipun Zaskia ingkang santun, nate kacoreng amargi wonten foto Zaskia ingkang taksih ngrokok.[1] Zaskia sampun maringi konfirmasi menawi piyambakipun panci perokok, ananging piyambakipun taksih mbudidaya ngicali kebiasaan kasebat.[1] Zaskia samenika dados garwanipun satunggalipun sutradara ingkang kawentar, Hanung Bramantyo.[1][2]

Karier[sunting | sunting sumber]

Zaskia miwiti karieripun minangka dados artis saking ajang pemilihan Model Kawanku taun 2001.[1] Kanthi ajang kasebat, wonten satunggalipun rumah produksi ingkang remen kaliyan bakatipun Zaskia.[1] Lajeng Zaskia main sinetron Bidadari kaliyan artis Marshanda.[1] Sinetron ingkang saged damel naminipun Zaskia nambah misuwur inggih menika Kiamat Sudah Dekat ingkang dipunsutradarai dening Deddy Mizwar.[1] Wonten ing sinetron kasebat, Zaskia maragakake Sarah, priyantun estri ingkang tansah ngagem jilbab.[1]

Sinematografi[sunting | sunting sumber]

Sinetron lan film ingkang nate dipunparagakaken dening Zaskia inggih punika:[1]

Sinetron[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)Zaskia Adya Mecca(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ (id)Zaskia A Mecca: Lebih Enjoy di Belakang Layar(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zaskia_Adya_Mecca&oldid=830702"