Yute

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Corchorus
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Malvales
kulawarga: Malvaceae
Genus: Corchorus
Species: C. capsularis
Jeneng binomial
corchorus capsularis

Yute menika sejenis tumbuhan kaserat ingkang saking wacucal pohonipun dipundamel tali kangge ndamel karung/goni.

Produksi[sunting | sunting sumber]

Yute inggih punika taneman tadah hujan ingkang boten betahaken katah pupuk lan pestisida. Produksi utama terkonsentrasi ing India lan ing bagian Bangladesh, utaminipun Bengal. Serat yute asalipun saking batang lan jaringan halus (kulit luar) ing tanduran yute. Serat kasebut kawiwitan dipunekstrak kanthi cara dipilin dados serat-serat ingkang kapisah. Cara pemrosesan kasebut dipunlampahi kaliyan membundel batang yute lan rendam ing salebeting toya ngalir. Wonten kalih jenis bentuk pilinan: batangan lan pita. Saksampune proses pemilinan kapungkasan, lajeng dipunsiangi. Wanita lan bocah-bocah biasa ingkang ngerjakaken punika. Ing proses penyiangan, bagian ingkang boten berserat lajeng dipunkupas, lajeng bagian ingkang berserat dipuncungkil lan dipunpendhet saking batang.[1] India, Pakistan, China inggih punika nggadahi kasil yute ingkang ageng, ananging Britania Raya, Spanyol, Côte d'Ivoire, Jerman lan Brazil juga mengimpor tali yute dari Bangladesh. India adalah penghasil yute terbesar di dunia.

Produsen[sunting | sunting sumber]

Sepuluh besar penghasil yute — 2008[2]
Negara Produksi (Ton)
Bendera_India India 17,43,000
Cithakan:BAN 12,00,600
Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina 40,000
Cithakan:MMR 30,000
Cithakan:UZB 20,000
Flag of Nepal Nepal 16,988
Bendera_Vietnam Vietnam 8,800
Bendera_Thailand Thailand 5,000
Flag of Sudan Sudan 3,300
Bendera_Mesir Mesir 2,200
Cithakan:NoflagWorld 2833041

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Tumbuhan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yute&oldid=835825"