Yusuf Islam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yusuf Islam/Cat Stevens

Cat Stevens di Jerman, 1976
Courtesy: William McElligott
Latar wuri
Jeneng Steven Demetre Georgiou
Alias Steve Adams, Yusuf
Asal London, Inggris
Génré Folk rock
Pop
Nasyid
Puisi
Pegawéyan Pencipta, Musisi, Filantropis,
Instrumèn Vokalis, Gitar, Bass, Piano, Mellotron
Taun aktif 1966–1980 (dengan nama Cat Stevens)
1995–present (dengan nama Yusuf Islam)
Label Decca Records,

Island Records, A&M, Polydor, Jamal Records, Atlantic/Ya Records

Magepokan karo Alun Davies
Situs wèb http://www.yusufislam.org.uk

Yusuf Islam yaiku sawijining superstar musik donya ing era 60 dan 70-an. Dheweke ninggalake gemerlaping donya kanggo dadi muslim ndadekake dheweke entk pituduh-pituduh kang ora jelas saka medhia sahingga sempet ditudhuh nduweni kaitan karo teroris, padhahal sing dilakokake dhweke ora liya kanggo kagiyatan kamanungsan lan nyebar keapikan.[1]


Lair[sunting | sunting sumber]

Yusuf Islam utawa Cat Stevens lair kanthi jeneng Steven Demetre Georgiou tanggal 21 Juli 1948 ing London, Inggris. Yusuf kenal musik ing umur kang relatif nom. Nalika umur 12 taun, Yusuf wis bisa nggunakake piano, mulai sinau dolanan gitar lan nulis tembang. [2]

Karier[sunting | sunting sumber]

Yusuf mulai karire ing donya musik kanthi dolanan lagu-lagu ''folk' ing ''cafe'' lan ''pub'' ing panggonane dheweke. Taun 1966 nalika Yusuf 18 tahun, Mike Hurst, sawijining produser ngenyang dheweke kanggo rekaman gawe album. Album pertama Yusuf kang judule MATTHEW AND SON metu ing taun 1967 lan kasil mlebu 10 gedhe album ing Inggris. ing wektu singkat, popularitas Cat Stevens munggah. Ing umur kang nembe 18 taun, Cat Stevens wis sepanggung karo musisi kelas dhuwur kayata Jimi Hendrix lan Engelbert Humperdinck. [2]

Yusuf Islam saiki uga dadi da’i kang ngabdikake uripe kanggo dakwah. Dheweke uga mbangun lan lembaga karitas, kanggo nulungi wong-wong kere ing akeh negara lan terus ningkatake pemahaman masyarakat Barat klawan Islam saka pendhidhikan lan dakwah. Yusuf Islam banget priatin klawan bangsa Arab, lan nduweni simpati kang gedhe karo gerakan rakyat ing donya sing kepingin entuk kebebasan lan kamardikan uga owah-owahan. Yusuf Islam wis nyumbangake tembang-tembang klasik kayata Wild World, Morning Has Broken and Peace Train.Tembange mau bakal kanggo dipersembahake kanggo rakyat ing donya Arab. [3]


Cat Steven lan Islam[sunting | sunting sumber]

Cat Stven mlebu Islam amarga mula-mulane nalika dheweke lagi dolan ing malibu (1975), dheweke keseret ombak nalika renang ing pantai. Ing kahanan kang kaya mau, dheweke ngomong, “Oh God! If you save me, I’ll work for you”, lan kanthi alon-alon ombak mau njujugake dheweke ing pantai maneh. Lan akhire dheweke mulai goleki Tuhan nganti sedulur kandunge menehi terjemahan saka Alquran. Saka kono dheweke sadhar kaendahane Islam. Lan mlebu Islam taun 1977, uga nggenti jeneng dadi Yusuf Islam taun 1978.Dheweke milih jeneng Yusuf amarga saking senenge klawan kisah nabi yusuf ing Al Quran (Joseph ing versi Inggrise). [4] Keputusan Cat Stevens kanggo mlebu Islam akhire dilaksanakake kanthi ngrampungi karir bermusik Cat Stevens kang lagi ana ing puncak wektu kuwi lan saiki luwih aktif ing kegiatan agama lan sosial. ing sekitar taun 1995 Yusuf Islam terjun maneh ing donya musik tapi luwih fokus ing musik religius.[2]

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Bapake yaiku Stavros Georgiou, saka Siprus keturunan Yunani. Ibuke saka Swedia jenenge Ingrid Wickman. [5]



Karya[sunting | sunting sumber]

  • A is for Allah
  • if you ask me
  • I Look I See
  • dll

Sakliyane entuk akeh penghargaan ing bidang kemanusiaan, Cat Stevens uga ulih akeh penghargaan saka donya musik saka penulis tembang.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1], diaksés tanggal 12 Juli 2011.
  2. ^ a b c (id)[2], diaksés tanggal 12 Juli 2011.
  3. ^ (id)[3], diaksés tanggal 12 Juli 2011.
  4. ^ (id)[4], diaksés tanggal 12 Juli 2011.
  5. ^ (id)[5], diaksés tanggal 12 Juli 2011.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yusuf_Islam&oldid=831077"