Yulia Tymoshenko

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yulia Volodymyrivna Tymoshenko
Юлія Володимирівна Тимошенко
Yulia Tymoshenko

Mangsa jabatan
18 Desember 2007 – 3 Maret 2010
Présidhèn Viktor Yushchenko
Didhisiki déning Viktor Yanukovych
Diganti déning Mykola Azarov
Mangsa jabatan
24 Januari 2005 – 8 September 2005
Pejabat sauntawis dumugi 4 Februari 2005
Présidhèn Viktor Yushchenko
Didhisiki déning Mykola Azarov (Pejabat)
Diganti déning Yuriy Yekhanurov

Miyos 27 November 1960 (umur 54)
Dnipropetrovsk, Dnipropetrovsk, Ukrainian SSR, Uni Sovyèt ingkang sapuniki Ukraina
Kabangsan Ukraina
Partai pulitik All-Ukrainian Union "Fatherland" (1999–sapuniki)
Yulia Tymoshenko Bloc (2001–sapuniki)
Partai pulitik (sanèsipun) Hromada (sadèrèngipun 1999)
Garwa Oleksandr Tymoshenko
Putra/putri Eugenia Tymoshenko
Almamatèr Dnipropetrovsk National University
Agami Ortodok Ukraina
Situs resmi Official website

Yulia[1] Volodymyrivna Tymoshenko (Ukraina: Юлія Володимирівна Тимошенко ['julijɑ ʋɔlɔ'dɪmɪriʋnɑ tɪmɔ'ʃɛnkɔ]) (lair 27 November 1960; umur 54 taun) punika pulitikus lan perdhana mentri Ukraina sapuniki (24 Januari-8 September 2005 lan kapilih malih tanggal 18 Desember 2007). Panjenenganipun punika ketua partai [[All-Ukrainian Union "Fatherland"]] lan Blok Yulia Tymoshenko.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ sadèrèngipun, nami sepindahipun Tymoshenko pertalan ugi Yuliya, Yulia, Iulia, utawi Julia.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]


Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Mykola Azarov
Pejabat
Perdhana Mentri Ukraina
2005
Diganti déning:
Yuriy Yekhanurov
Sing mengku  sadurungé:
Viktor Yanukovych
Perdhana Mentri Ukraina
2007–sapuniki
Isih njabat
Jabatan pulitik partai
Gelar anyar Ketua Yulia Tymoshenko Bloc
2001–sapuniki
Isih njabat


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yulia_Tymoshenko&oldid=881858"