Yuan Shikai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yuan Shikai


In office
22 December 1915 – 22 March 1916
Premier Lou Tseng-Tsiang
Didhisiki déning None (title created)
Diganti déning None (title abolished)

In office
10 Maret 1912 - 22 Desember 1915
Premier Tang Shaoyi
Lou Tseng-Tsiang
Zhao Bingjun
Xiong Xiling
Sun Baoqi
Xu Shichang
Vice President Li Yuanhong
Didhisiki déning Sun Yat-sen
Diganti déning None (monarchy declared)

In office
22 March 1916 - 6 June 1916
Premier Xu Shichang
Duan Qirui
Vice President Li Yuanhong
Didhisiki déning Sun Yat-sen
Diganti déning Li Yuanhong

In office
2 November 1911 – 10 March 1912
Didhisiki déning Yikuang, Prince Qing
Diganti déning Zhang Xun

In office
1901 - 1908
Didhisiki déning Li Hongzhang
Diganti déning Yang Shixiang

Lair 16 September 1859
Xiangcheng, Henan, Qing Empire
Tilar donya 6 Juni 1916 (umur 56)
Beijing, Republic of China
Kabangsan Chinese
Partai pulitik Beiyang Army
Republican Party
Pasangan Yu Yishang
Lady Shen, concubine
Lady Lee, concubine
Lady Kim, concubine
Lady O, concubine
Lady Yang, concubine
Lady Ye, concubine
Lady Zhang, concubine
Lady Guo, concubine
Lady Liu,concubine
Anak Yuan Keding
Yuan Kewen
15 other sons
15 daughters
Pegawéyan General, Pulitisi
Tapak asma
Dines Militèr
Taun dines 1881-1916
Paprangan Imo Incident
Gapsin Coup
First Sino-Japanese War
Boxer Rebellion

Yuan Shikai (Hanzi tradhisional: 袁世凱; bahasa Tionghoa: 袁世凯; Pinyin: Yuán Shìkǎi; Wade-Giles: Yüan Shih-k'ai; Courtesy Weiting 慰亭; Pseudonym: Rong'an 容庵) (16 September 1859 – 6 Juni 1916) iku jendral Republik Rakyat Cina kang penting lan uga salah siji politikus kang misuwur nalika jaman Dinasti Qing.

Yuan Shikai lair ing Henan nalika taun 1859. Bapake uga dadi pemberontak ing Cina Lor nalika taun 1850 lan 1860. Dheweke iku nduweni dulur telu, nanging Yuan Shikai diadopsi dening pak Like 1866. Sawise bapak angkate mati ing taun 1873 dheweke pindhah ing Beijing melu pak Like nganti 1878. Wiwit cilik dheweke ora seneng sinau babagan sekolah, dherweke luwih seneng ngajak, numpak jaran, silat.[1]

Nalika taun 1822 akeh kaributan kang anti Jepang amarga kudeta. Tentarane Cina banjur lunga menyang Seoul kanggo nyegah raksine Jepang. Wiwit iku Yuan Sukses lan urip ing Korea nganti suwene 12 taun.[1] Nalika taun 1885 dheweke diangkat dadi komisaris Cina ing Seoul. Yuan uga semangat anggone dadi komisaris, utamane nalika Perang Sino-Jepang ing taun 1894-1895.[2]

Cithakan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yuan_Shikai&oldid=832717"