Yingluck Shinawatra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yingluck Shinawatra
ยิ่งลักษณ์ ชินวัตร
Yingluck Shinawatra

Perdhana Mentri kaping 28 - kapilih
Miwiti Mengku jabatan
8 Agustus 2011
Panguwasa monarki Bhumibol Adulyadej
Bakal nggantèkaké Abhisit Vejjajiva

Lair 21 Juni 1967 (umur 46)
San Kamphaeng, Thailand
Partai pulitik Partai Pheu Thai
Pasangan Anusorn Amornchat
Anak Supasek Amornchat
Almamater Universitas Chiang Mai
Universitas Negeri Kentucky
Agama Buddha Theravada

Yingluck Shinawatra (lair 21 Juni 1967) inggih menika tiyang èstri ingkang pisanan ingkang sampun jumeneng nata minangka perdhana mentri Thailand.[1] Yingluck Shinawatra menika rayinipun tilas perdhana mentri Thailand Thaksin Shinawatra.[1][2] Panjenenganipun kalebet lulusan bidhang ilmu politik lan administrasi bisnis, lan angsal gelar master ing Universitas Negeri Kuntucky, Amerika Serikat.[1] Yingluck Shinawatra nggadhahi kaunggulan inggih menika sae anggenipun gesang ing bebrayan, satunggalipun kaunggulan personal ingkang ndadosaken Yingluck Shinawatra saged ngalahaken Abhisit Vejjajiva ing pemilu.[1] [2] Proses kampanye déning partai politik Phue Thai ingkang dipunpandhégani Yingluck Sinawarta nawakaken Visi Thailand 2020.[3] Rayinipun Thaksin Shinawatra, tilas PM ingkang dipungulingaken dening militer gangsal taun kapengker, kadosipun badhé ngadhepi alangan kalebet dobrakan tradisi tiyang jaler ingkang tansah dados perdana menteri.[4]

Karier[sunting | sunting sumber]

Yingluck Shinawatra naté dados presidhèn Advanced Info Service (AIS), satunggalipun operator selular paling ageng ing Thailand] sadèrèngipun dipunsadè dhateng Tamasek saking Singapura.[1] Yingluck Shinawatra ugi nate dados Presiden SC Asset, parusahaan kagunganipun kulawarga Shinawatra.[1] Yingluck ugi dados bendhahara Parte Puea Thai ingkang dipunwangun dhening Thaksin Shinawatra.[1]

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Yingluck Shinawatra palakrami kaliyan Anusom Amornchat lan kagungan putra setunggal, Pipe.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)[Ant/tig. 2011. Koran Warta Jateng 4 Juli 2011. Semarang:Warta Jateng]
  2. ^ a b (id)Siapakah Sosok Yingluck Shinawatra? dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  3. ^ (id)PKS Pantau Pemilu Thailand dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  4. ^ (id)Mampukah Yingluck Shinawatra memimpin Thailand? dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]