Yihe Yuan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Koordinat: 39°59′51.00″N 116°16′8.04″E / 39.9975°N 116.2689°E / 39.9975; 116.2689

Istana Musim Panas*
Situs Warisan Donya UNESCO

The Summer Palace in Beijing
Negara 22px China
Tipe Cultural
Kriteria i, ii, iii
Referensi 880
Wilayah Asia-Pasifik
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1998  (Sèsi 22)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Yihe Yuan utawa Basa Indonesia dadi Istana Musim Panas yaiku istana kang ana ing 15 km saka pusat kutha Beijing.[1][2]

Wiwitane dibangun ing jaman Dinasti Jin [1][2] kanthi jeneng Taman Qingyi.[2]Banjur dibalekake ing pondasi wiwitan kang minangka karya arsitektur kebun klasik Tiongkok ing taun 1886 sawise akeh kang wis rusak amarga perang ing taun 1860.[1] Banjur jenenge diowahi dadi Yuan Ming Yuan lan pungkasane dadi Yihe Yuan dening Ibusuri Cixi ing taun 1881.[2] Owah-owahan kang pungkasan dibarengi karo renovasi gedhe-gedhenan.[2] Sawise renovasi kuwi, Ibusuri Cixi banjur manggon ana kono.[2]

Ing taun 1998, istana iki didadekake salah sawijining saka Situs Warisan Dunia UNESCO.[1][2] Kombinasi iki nggabungake kekayaan alam kayata bukit lan perairan kanthi bangunan gaweyane manungsa kayata paviliun,balai, kuil, istana lan kreteg.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Summer Palace, UNESCO World Heritage Site. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g (en)Beijing Summer Palace, Travel China Guide. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yihe_Yuan&oldid=831278"