Yayuk Basuki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sri Rahayu Basuki
Yayuk basuki.jpg
Negara Indonesia
Papan padunungan Jakarta, Indonesia
Dhuwur 164 cm (5 kaki 4 inci)
Bobot 56 kg
Karir profèsional 19902004
Tangan Kanan
Gunggung bebungah
sadawaning karir
US$$1.645.049
Tunggal
Menang-kalah 238-171
Gelar 6
Peringkat paling dhuwur 19 (6 Oktober 1997)
Hasil Grand Slam (0 gelar)
Australia Terbuka B4 (1998)
Prancis Terbuka B3 (1996)
Wimbledon PF (1997)
AS Terbuka B2 (1991, 1997)
Ganda
Menang-kalah 308-165
Gelar 9
Peringkat paling dhuwur 9 (6 Juli 1998)

Cathetan: Data per 26 Januari 2007.

Yayuk Basuki, peténis asal Indonésia, lair ning Yogyakarta 30 November 1970.[1] Yayuk Basuki kuwi pemain ténis saka Indonesia kang paling kondhang ning taun 1990-an.[1] Piyambaké mulai karir provesional ning taun 1990.[1]

Era taun 1990-an, ning dunia tenis putri Internasional mulai diramekaké dening pemain ténis saka Asia, kang usahané isa tekan ning kawasan utama yaiku Eropa lan Amerika.[2] Ora namung Yayuk Basuki kang njegur ning karir olahraga tenis provesional, esih ana peténis liya, kaya Kimiko Date, Mana Endo, Naoko Sawamatszu, Nana Miyagi, Kyoko Nagatzuka (kabeh mau peténis kang asalé saka Jepang).Era taun 1990-an, ning dunia ténis putri Internasional mulai diramekaké dening pemain ténis saka Asia, kang usahané isa tekan ning kawasan utama yaiku Eropa lan Amerika.[2] Wang Shiting saka Taiwan lan Yayuk Basuki kang asalé saka Indonesia, bintang ténis saka Indonesia kang bisa diandelaké. [2]

Babagan Yayuk Basuki, prestasi kang wis diserat ning sajarah keolahragaan Indonesia ora sithik.[2] Piyambaké kuwi pemain ténis kapisan kang bisa dadi juara ning turnamen profesional.[1] Peténis putri kang bisa nembus Top Twenty WTA lan prestasi liyané, kaya ning Multivent nganti prestasi kang diraih ning WTA Tour.[2] Sasuwené njalani karir dadi pemain ténis, Yayuk bisa ngrebut enem gelar tunggal Tur WTA lan sanga gelar saka permainan ténis ganda.[1] Prestasi nomer ganda duet karo peténis Nana Miyagi, Carolone Vis nganthi Romana Tedjakusuma.[2] Prestasi kang paling apik ning turnamen Grand Slam yaiku nalika babak perempat final Wimbledon nalika taun 1997.[2] [1] Pensiun saka karir pemain ténis profesional taun 2004.[1] Prestasi ning taun 1995 lan 1996, kang nganteraké tim FED ngraih prestasi.[2] Peringkat kang paling dhuwur sasuwené njalani karir yaiku nalika ana ning posisi kaping 19 kanggo bagian tunggal lan kaping 9 kanggo bagian pemain ganda.[1] Kabeh banda kang diolihi sasuwené berkarir ning dunia tenis nganti US$1.645.049. [1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)KONI (Identitas Yayuk Basuki) dipununduh tanggal 11 Juni 2011
  2. ^ a b c d e f g h (id)Yayuk Basuki, Sebuah Realita Prestasi yang Fenomenal untuk Indonesia dipununduh tanggal 11 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yayuk_Basuki&oldid=830419"