Yati Octavia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yati Octavia
Yati octavia 043.jpg
Yati Octavia
Miyos 24 Oktober 1954 (umur 59)
Flag of Indonesia.svg Jakarta
Pakaryan Aktris
Taun aktif 1972 - saiki
Sisihan Syamsudin
Pangky Suwito
Yoga Raden Adriya Octaviano

Yati Octavia (lair ing Jakarta, 20 Oktober 1954; umur 59 taun) yaiku salah sijiné pemain film sénior kang asalé saka Indonésia. Yati Octavia main film ing éra 80-an. Yati iku bojoné pemain film sénior Indonésia kang jenengé Pangky Suwito.

Nalika jaman emas film Indonésia, Yati Octavia dadi artis kang paling laris lan paling larang.[1] Yati Octavia tau éntuk julukan si ratu film.[1] Julukan iki amarga Yati Octavia nduwèni akèh penggemar.[1] Saben film kang dibintangi honoré nganti luwih saka limang yuta.[1] Yati Octavia main film bareng karo Roy Marten, Roby Sugara, Yenny Rachman lan Doris Callebaute.[1] Film kang paling misuwur yaiku film kang judhulé Rahasia Perkawinan.[1] Nalika main film iku, Yati Octavia gelem total main nganti nyukur rambuté nganti gundhul.[1]

Yati Octavia nduwèni anak lanang kang sepisanan saka bebrayané karo almarhum Syamsudin, anak iki jenengé Tesar.[1] Saliyané iku Yati Octavia uga nduwé anak kang cacahé telu saka bebrayané karo Pangky Suwito.[1] Nganti saiki, Yati Octavia isih kerep main ing film-film lan sinétron.[1]

Anaké Yati Octavia karo Pangky Suwito kang jenengé Raden Adriya Octaviano kang biyasa diundang Andri, palakrama karo wong wadon kang jenengé Rahmaniyah Fauziah kang biyasa diundang Nia.[2] Andri palakrama karo Nia nalika taun 2004.[2] Andri nduwé anak wadon saka bebrayané karo Nia kang jenengé Raden Ajeng Alika Nurazizah.[2] Ananging Andri lan Nia banjur pegatan ing taun 2006.[2] Sawisé pegatan, Andri lan Nia nduwèni masalah ngenani babagan hak asuh anak antarané mantan mantu lan maratuwa.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film kang dibintangi Yati Octavia.[1]

Sinétron[sunting | sunting sumber]

Sinétron kang dibintangi Yati Octavia.[1]

Iklan[sunting | sunting sumber]

Iklan kang dibintangi Yati Octavia.[1]

Album[sunting | sunting sumber]

Album kang digawe Yati Octavia.[1]

  • Lagu Dangdut 1980-an

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (id)tempointeraktif.com(diundhuh tanggal 11 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yati_Octavia&oldid=831026"