Yasser Al-Qahtani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yasser Al Qahtani
Yasser Al-Qahtani 2010.jpg fullname = Yasser Al Qahtani
Informasi pribadi
Tanggal lair 10 Oktober 1982 (umur 32)
Papan lair Al riyadh, Arab Saudi
Dhuwur 1.67 m (5 ft 6 in)
Posisi pamain Striker
Informasi klub
Klub saiki Al-Hilal
Nomer 20
Karir remaja
2000-2003 Al-Qadisiya
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2003–2005
2005-samenika
Al-Qadisiya
Al-Hilal

31(23)
Tim nasional
2002-sekarang Flag of Saudi Arabia.svg Arab Saudi (Kapten) 54 (44)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 25 desember 2006.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 1 desember 2006


Yasser Saeed Al-Qahtani (Basa Arab: ياسر القحطاني‎; lair 10 Oktober 1982, inggih menika pemain bal-balan saking negari Arab Saudi.[1] Panjenenganipun nggadhahi posisi minangka pangarep, utawi striker.[1] Samenika Yasser main ing klub Al-Hilal FC. [rujukan?] Ing tim nasional Arab Saudi Yasser pikantuk amanah minangka pandheganipun tim utawi kapten.[1] Yasser Al-Qahtani nggadhahi julukan utawi nami sanes the snipper lan Robbin Hood.[1] </ref>

Taun 2005, Yasser pindah saking klub Al-Qadisiya dhateng klub Al-Hilal kanthi regi 23 milyar SR (Real Saudi Arabia), utawi sami kaliyan US$5 23 milyar.[2] Yasser Al-Qahtani nate badhe "dipuntumbas" dening klub raseksa saking Inggris, Manchester City ananging transaksi menika gagal saengga Yasser tetep main ing Arab Saudi.[2]

Karier Internasional[sunting | sunting sumber]

Yasser Al-Qahtani main ing Piala Dunia FIFA taun 2006.[1] Ing Piala Dunia menika, panjenenganipun namung saged damel gol setunggah nalikanipun main mungsuh tim nasional Tunisia.[1] Yasser dados top scorer lan pemain paling sae ing Piala Asia AFC 2007.[1] Ing kajuaraan AFC menika Yasser kasil ndadosaken Arab Saudi mlebet babak final.[1]

Statistik Karier ing Tim Nasional[sunting | sunting sumber]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (ar)the official site for Yasser Al-Qahtani dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  2. ^ a b (ar)(en)the official site for alhilal saudi club dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Flag of Bahrain [[A'ala

Hubail]]
Flag of Iran Ali Karimi

Asian Cup Top scorer
[[2007 AFC Asian

Cup|2007]]
Shared with
Iraq [[Younis Mahmoud]]
Flag of Jepang Naohiro Takahara

Diganti déning:
Flag of Koréa Kidul Koo Ja-Cheol
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yasser_Al-Qahtani&oldid=865021"