Yakub Kolas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yakun Kolas

Yakub Kolas (utawi Jakub Kolas) (Bélarus: Якуб Колас, November 3 [K.J.: Oktober 22] 1882 - 13 Agustus 1956 ), punika piyantun ingkang anggadahi asma asli Kanstantsin Mitskievich (Міцкевіч Канстанцін Міхайлавіч) panjenenganipun Belarus ugi panyerat, Panyair Rakyat Belarus RSK (1926), ing taun (1928) .Ugi dados wakil presidhèn (taun 1929) saking Belarusia Academy of Sciences.

Jroning ngasilake karya-karyanipun, Kolas Yakub misuwur karana mamparjuangake para sederek tani utun Belarusia . Babaganpunika kabukti jroning seratan pena 'Kolas', kanthi irah-irahan 'kuping gabah' kang saget dipunartikake jroning Belarusia. Panjenenganipun ugi misuwur kanthi panyerat puisi koleksi iSongs of Captivity

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yakub_Kolas&oldid=833396"