Yakiniku

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yakiniku

Yakiniku (焼肉? daging panggang) mujudake unen-unen basa Jepang kanggo daging kang dipanggang utawa dibakar ing geni. Ing pangerten kang luwih amba, yakiniku uga ngenani sakabehing masakan daging sapi, babi, utawa jeroan kang dipanggang kaya bistik, panggang daging domba (jingisukan), lan barbeque. Daging dipanggang ing geni saka areng utawa gas nganggo teralis saka wesi utawa ing sandhuwure plat saka wesi kang diarani (teppan). Daging diiris dadi wujud segi papat lan disundhuk nganggo sundhukan saka logam. Janganan kaya paprika lan bawang bombay uga asring dibakar bareng daging. Ing omah makan yakiniku, sawise dipanggang, daging kang ukurane rada gedhe kerep perlu diiris nganggo gunting ing ngarepe tamu. Yakiniku kerep diarani saka masakan Korea kaya bulgogi lan kalbi. Saliyané iku, yakiniku uga kerep diarani minangka BBQ ala Korea.[1]. Senajan kaya mangkono, yakiniku ing Jepang ora padha karo panganan Korea kasebut mligine ing babagan saus kang dianggo ngekum daging. Ana panemu yen yakiniku iku seejatine saka panggang irisan jeroan kang diarani Horumonyaki. Horumonyaki digawe dening imigran Korea ing tlatah Kansai sawise Perang Donya II.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Japanese restaurants". japan-guide.com. http://www.japan-guide.com/e/e2036.html. Retrieved 30 Juli.
  2. ^ Lie, John (2001). Multiethnic Japan. Harvard University Press. pp. 77. ISBN 0674013581.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yakiniku&oldid=832412"