XL Airways

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
XL Airways
150px
IATA ICAO Kode panggil
JN XLA EXPO
Didegaké 1994 dengan nama Sabre Airways
Hub Bandar Udara London Gatwick
Bandara Internasional Manchester
Bandar Udara Internasional Glasgow
Bandara Internasional Charles de Gaulle
Kutha fokus Bandar Udara Newcastle
Bandar Udara Bristol
Bandar Udara Nottingham East Midlands
Bandar Udara Internasional Birmingham
Bandar Udara Internasional Cardiff
Bandar Udara Humberside
Bandar Udara London Stansted
Bandar Udara Dublin
Ukuran armada 24
Kutha tujuan Varies
Perusahaan induk XL Leisure Group
Kantor pusat Crawley, England, UK
Wong wigati DFO James Scott
CEO Phil Wyatt
COO Steve Tomlinson
Situs web http://www.xl.com

XL Airways ménika sebuah maskapai penerbangan charter ingkang berbasis ing Crawley, Britania Raya, lan ménika bagian saking XL Leisure Group. XL Airways ménika merek dagang kanggè XL Airways UK Limited. XL Airways nyèdiakèn penerbangan jarak cèkak lan jarak tebih nuju dèstinasi ing Eropa lan Wètan Tengah saking tiga basisipun, yaiku London Gatwick, Manchester, lan Glasgow. Maskapai punika ugi mèngoperasiaken penerbangan saking Newcastle, Bristol, Nottingham East Midlands, Birmingham, Cardiff, Humberside, London Stansted lan Belfast.[rujukan?] Kalih maskapai sanèsipun ingkang kalèbèt ing grup lan ginaakèn asma XL Airways; XL Airways Perancis lan XL Airways Jerman.

XL Airways UK Limited gadahi Lisensi Beroperasi Tipe A dari Otoritas Penerbangan Sipil Britania Raya, ingkang ngizinaken pengangkutan penumpang, kargo lan surat ing pesawat ingkang kaisi 20 kursi utawi langkung.[1]

ing musim sepak bola Inggris 2007-2008, XL Airways dados sponsor enggal West Ham United F.C.[2]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Maskapai penerbangan punika dipunresmaiken ing 1994 kaliyan asma Sabre Airways lan miwiti operasinipun ing 17 Desember 1994. Asma Excel dipunpendhet saking pengambilalihan 67% saham Libra Holidays Group ing November 2000, lan menika meningkat. ing wulan Maret 2004, Avion Group angsal 40.5% saham Excel Airways Group.

Ing wulan Desember 2004, Excel AIrways angsal penghargaan 'World Leading Charter Airline' ing taun 2004 ing World Travel Awards ing Barbados. Pada Januari 2005, Excel Airways Group mengubah logo pada armada mereka menjadi XL.com.

Ing wulan Oktober 2005, Excel Airways angsal penghargaan 'Best Charter Airline' dening pemaos surat kabar Daily Telegraph ing Inggris. Perusahaan punika ugi angsal penghargaan 'World's Leading Charter Airline' untuk tahun kedua.

Excel Airways Boeing 737-400 takes off

Ing November 2005, sebuah livery dipuntepangaken, perbesaran seratan Excel Airways, sebuah emblem ing mesin pesawat lan XL.com ing ekor pesawat.

Ing wulan Maret 2006, Excel Airways napak asmani perjanjian kaliyan GE Commercial Aviation Services (GECA) kangge penyewaan 2 pesawat Boeing 737-900ER (Extended Range) Next Generation ingkang dipunpasaraken dening Boeing ing taun 2007 lan 2 Boeing 737-800 kaliyan pengiriman ing pertengahan 2007, 2 pesawat saking ILFC (International Lease Finance Corporation) dan 2 pesawat saking RBS Aviation Capital . Sedaya pesawat dipunsewa ngantos 8 taun dados bagian saking rencana penambahan armada menika.

Ing wulan April 2006, Excel nyepeng 100% saham Kosmar Villa Holidays Plc ('Kosmar') ingkang kalampahan wiwit 2 Mei 2006.

Air Malta Airbus A320-200, operated on behalf of XL

Ing wulan Mei 2006, Excel Airways angsal 3 pesawat Boeing 747-300 kaliyan penggabungan perusahaan Air Atlanta Europe.

XL Airways Irlandia[sunting | sunting sumber]

Ing wulan Mei 2006, XL Airways ngumumaken menawi badhe ngluncuraken sebuah maskapai internasional ing Irlandia lan miwiti operasinya ing Musim Panas 2007. Maskapai punika miwiti penerbanganipun saking Dublin, Cork lan Irlandia Barat (Knock) ing Mei 2007 kaliyan penerbangan kawiwitan saking Dublin - Palma ing 1 Mei. Menika nawaraken destinasi menika: [1].

Saking Dublin:

Insiden lan Kecelakaan[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=XL_Airways&oldid=837721"