Wushu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wushu

Wushu (武術 atau 武术; pinyin: wǔshù) yaiku seni bertempur utawa bela diri.[1] Tembung kuwi luwih benar dibandingke karo tembung sing luwih misuwur nanging panganggone salah kung fu, sing artine ahli ana ing bidang tertentu, ora namung bela diri.[1] Kabeh kategori Seni bela diri China sing tradisional, keras lan lembut bisa diarani Wushu.[1] Wushu keras kalebu tinju kidul Nanquan lan tinju dawa Changquan.[1] Wushu lembut kalebu tinju Taiji, Telapak Bagua, lan tinju Hsing Yi.[1] Seni beladiri Wushu kang dikembangake dening etnisChina kang wis netep ing wilayah Asia Tenggara (paling utama Indonésia) diarani Kuntao.[1]

5 Èlemen Wushu[sunting | sunting sumber]

  1. Banyu: Lambange kauripan, amarga banyu menehi pangan tanduran lan wujude banyu mesti padha karo wadah sing kanggo isi banyu.[1]
  2. Kayu: Lambange balung lan otot, kanggo energi saka kauripan lan nalika kena geni bisa gawe panas kanggo tenaga (otot).[1]
  3. Geni: Lambange kekuatan lan ketangkasan, menehi nutrisi saka asil pembakaran kang agawe kemajuan.[1]
  4. Bumi: Lambange lemah, menehi panggonan kanggo urip.[1]
  5. Logam: Lambange senjata, senjata iki penting banget kanggo wushu, supaya bisa ngalahake musuh.[1]

Wushu ing Indonésia[sunting | sunting sumber]

Wushu ing Indonesia mulai diresmikake utawa mulai dadi organisasi olahraga sing kalebu KONI yaiku ing tanggal 10 November 1992, lan kang pisanan melu ing SEA GAMES Singapura taun 1993.[2] Bapak IGK Manila yaiku wong utawa tokoh ngadhege wushu Indonesia.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)Wushu (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)
  2. ^ a b (id)Suhu dari China Tatar Pelatih Wushu (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wushu&oldid=840700"