Wungkal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wungkal saka Jepang

Wungkal yaiku sijining piranti kanggo ngasah gegaman kang kagawe saka wesi lan waja, supaya luwih landhep.

Wungkal nduweni bentuk lan asal bahan kang maneka warna, utamane saka watu alam lan material gawean. Umume wungkal nduweni reraèn kang rata kanggo ngasah umume gaman, lan bisa uga nduweni bentuk lingir kang dicocogake wujud gaman kang bakal diasah, umpanane wungkal kaggo ngasah tatah penguku.

Golongane wungkal kaukur saka kasar-aluse wungkal kang disebut grit, kayadene kretas amplas. Grit kang angkane akeh nuduhake wungkal kang luwih alus, kang ngasilake gaman kang luwih landhep.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wungkal&oldid=834201"