Wong Silesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijiing wong wadon mawa klambi adat Silesia saka Cieszyn, 1914

Wong Silesia (Basa Silesia: Ślůnzoki; Polski Ślązacy; Céko Slezané; Jerman Schlesier) iku para pedunung tlatah Silesia ing Polandia, Jerman lan Republik Céko.

Nganti saiki ana sawetara débat sing ndiskusèkaké menawa wong Silesia iku etnis sing séjé utawa ora. Amerga ing sejarah modèrn wong-wong Silesia kerep dipeksa ngaku wong Jerman utawa Polandia. Senadyan mengkono, luwih saka 817.000[1] jiwa wong Silesia ing Polandia ngaku ètnis Silesia lan amerga iku ndadèkaké kelompok ini sukubangsa minoritas sing gedhé dhéwé, sasandhingané sukubangsa Jerman ing Polandia. Saliyané iku ing Republik Céko ana luwih saka 12.231 jiwa sing ngaku sukubangsa Silesia nalika cacah jiwa ing taun 2011.

referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_Silesia&oldid=815317"