Won Bin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Won Bin

Won Bin in 2010
Lair Kim Do-jin
10 November 1977 (umur 36)
Jeongseon, Gangwon-do, South Korea
Kabangsan Flag of Koréa Kidul South Korea
Ethnicity Koreans
Pendhidhikan BFTV
Alma mater Yong-In University,
Baekje Arts College
Pakaryan Actor, model
Taun aktif 1997 – present
Agèn Eden Nine Entertainment
Dhuwur 178 m (Cithakan:Convert/rand in)
Jeneng Koréa
Hangeul 원빈
Hanja 元斌
Alih Aksara sing disampurnakaké Won Bin
McCune–Reischauer Wŏn Pin
Jeneng lair
Hangeul 김도진
Hanja 金道振
Alih Aksara sing disampurnakaké Gim Do-jin
McCune–Reischauer Kim To-jin
Website
wonbinus.co.kr

Won Bin (lair 10 November 1977; umur 36 taun) dheweké kuwi aktor lan model saka Korea Selatan, Dheweké anak bontot saka limang anak. [1] Bapaké mbiyen nyambut gawe ning tambang lan ibuné ning sawah. [1] Kaya-kaya bocah liya kang manggon ning gunung, Won Bin akeh dolanan ning gunung lan ning kali lan nembe bali maneh ning ngomah nganti sore karo klambi kang glopotan.[1] Won Bin kondhang dadi bocah kang menengan lan isinan. [1] Nganti saiki dheweké tetep menengan lan isinan.[1]

Won Bin anduweni bakat ning bidang olahraga, dheweké tau meluni Taekwondo nganti sabuk ireng. [1] Ananging ning masa enomé, dheweké ganti maring bidang mekanik lan otomotif padha karo karemenané ning bidang balapan motor. [1] Ora namung kuwi, dheweké tau sekolah uga ning sekolah mekanik kanggo nyinauni mekanik mobil lan ndandani mobil.[1]

KARIR[sunting | sunting sumber]

Kariré ning donya hiburan diwiwiti nalika sasi November 1995, dheweké kapilih dadi aktor anyar ning film TV kabel. [1] Nalika kuwi dheweké esih njalani semester paling akir ning SMA. [1] ananging, amarga kelas akting kang dilakoni nalika mbintangi TV kabel, dheweké olih peran ning film-film drama serial.[1]

Debuté dimulai ning taun 1997 mbintangi drama kang judulé PROPOSE dilanjutaké karo judul READY GO! ning taun 1998. [1] Sawisé kuwi dheweké mandhek akting lan ngelanjutaké sekolah ning dai Paekche Institute of the Arts.[1] Sawisé lulus dheweké bali maneh ning donya hiburan, lan mbintangi film serial kang judulé KWANGKI.[1]

Ananging, jenengé nembe dipertimbangaké nalika dheweké main ning film KKOJI lan AUTUMN FAIRY TALE ning taun 2000. [1] ning taun 2002, Won Bin dadi aktor Korea kapisanan kang mbintangi produksi gabungan Korea lan Jepang kang kondhang, FRIENDS. [1]

Ning taun 2005, kariré kesandung kawajiban kanggo meluni Wajib Militer Korea. [1] Amarga wajib militer iki, Won Bin kudu meluni terapi nganti setaun amarga lelarané.[1]

Won Bin dadi duta UNICEF ning Korea nalika tanggal 6 September 2007, lan njalanaké program-program kanggo UNICEF.[1] Tau 2008, dheweké bali maneh mbintangi MOTHER, Film iki ditandingaké ning Cannes Film Festival 2009, lan Won Bin olih kahormatan kanggo mlaku ning ndhuwuré karpet merah.[1] Ning taun 2010, dheweké ngeerilis kang judulé THIS MAN.[1] Ning taun 2010, Won Bin dinobataké dadi aktor paling apik.[2] Dheweké bisa ngungguli bintang-bintang pesaingé lan ngeraih posisi kaping pisanan.[2]

Awit taun 2001 Won Bin wis meluni akting kanggo lima film sukses yakuwi GUNS AND TALK, TAEGUKGI, MY BROTHER, MOTHER lan MR.. [2] Film-film kasebut, rata-rata ditonton dening 4.860.000 penonton lan ngeraih kauntungan rata-rata watara $34.3 USD. [2] Film Won Bin kang judulé TAEGUKGI uga ngeraih 11.8 yuta penonton, MR. ditontong nganti 6.2 yuta penonton.[2]

FILMOGRAFI[sunting | sunting sumber]

Films[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Won Bin[1]:

TV Drama[sunting | sunting sumber]

Serial TV kang tau dibintangi dening Won Bin[1]:

PANGHARGAAN lan NOMINASI[sunting | sunting sumber]

Panghargaan[sunting | sunting sumber]

Panghargaan[1]:

  • 1999: KBS Drama Acting Awards - Best Newcomer untuk Kwangki
  • 2000: KBS Drama Acting Awards - Excellence in Acting untuk Kkokji and Autumn in My Heart
  • 2001: 37th PaekSang Arts Awards - Best Newcomer untuk Kkokji and Autumn in My Heart
  • 2002: BVLGARI Brilliant Dreams Award (Japan)[10]
  • 2004: 12th Chunsa Film Art Awards - Best New Actor untuk Taegukgi
  • 2004: 27th Golden Cinema Festival - Best Newcomer untuk Taegukgi

Nominasi[sunting | sunting sumber]

Nominasi[1]:

  • 2004: 3rd Korean Film Awards - nominated Best Actor untuk My Brother
  • 2010: 46th PaekSang Arts Awards - nominated Best Actor untuk Mother

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y (id)biografi Won Bin dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e (id)berita Won Bin dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Won_Bin&oldid=832061"