Winky Wiryawan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Winky Wiryawan
Lair Nurayendra Irwindo
9 Desember 1973 (umur 41)
Flag of Indonesia.svg Bandung, Indonesia
Jeneng liya Winky Wiryawan
Pagawéyan aktor, DJ
Taun aktif 2001-saiki
Garwa Asmara Siswandari

Winky Wiryawan kang jeneng asline, Nurayendra Irwindo (lair ing Bandung, Jawa Barat, 9 Desember 1973; umur 41 taun) aktor utawa pemeran ning Indonesia uga dikenal dadi DJ (disc jockey) ning kutha Jakarta lan anduweni julukan DJ Winky.[1] Pria kang awalé dadi disc jokey (DJ) kondhang kasebut dikenal dadi seorang aktris film lan sinetron, wektu isih dadi DJ, dheweké kerep diundhang DJ Winky.[1]

Winky Wiryawan nikah karo penyiar radio kang anduweni nama Asmara Siswandari, utawa dikenal dening Kenes ing tanggal 1 Oktober taun 2004 Sakwisé njalani masa pacaran 3,5 taun suwiné, Proses pernikahan dilakoni ana ing Masjid At-Taqwa, Jakarta Selatan, sakdurungé sempet dianaké upacara lamaran tanggal 17 Juli taun 2004.[1]

Karir[1][sunting | sunting sumber]

Sakwise sukses dadi DJ, dheweké nyoba njamah ing dunia iklan, wektu kuwi dheweké sempet muncul ing iklan iklan, kaya Nescafe, Ponds, lan Relaxa, awalé saka kana, dheweké ditawari mbintangi film kang judulé JELANGKUNG (2001) kang dibintangi bareng Melanie Ariyanto arahan dening sutradara Rizal Mantovani lan Jose Purnomo, Film kasebut sekaligus dadi debute ing bidang akting.[1]

Sakliyané mbintangi film JELANGKUNG, Winky pernah main ing film TITIK HITAM (2002) arahan sutradara Sentot Sahid, kang sak banjuré ngenalaké dheweké karo sutradara Rudi Soedjarwo lan produser Leo Sutanto, Perkenalan iku kang banjur mbuka peluang kanggone Winky bisa mbintangi SINGA KARAWANG BEKASI (2003), MENGEJAR MATAHARI (2004), RUANG (2006), BERBAGI SUAMI (2006) lan 6:30 (2006).[1]

Film anyaré Winky jejudul BADAI PASTI BERLALU, kang dirilis Februari 2007, Film kasebut yaiku remaké (pembuatan ulang) saka film era-1970 kang wektu iku disutradarai karo Teguh Karya, ing film kasebut, Winky main karo Vino G Bastian lan Slamet Rahardjo, ing film garapan Teddy Soeriaatmadja iku, Wingky meranaké dadi Helmy, tokoh berkarakter antagonis kang tau dimainké aktor Slamet Rahardjo Djarot saka versi asliné.[1] Winky, saiki dadi aktor kondhang ning sejumlah film sukses kang tau dibintangi dening dheweké, dheweke tau intuk MTV Indonesia Movie Award ning yaun 2006 lan film BERBAGI SUAMI kasil olih penghargaan Golden Orchid Award dadi Best Foreign Language Film ing Festival Film Hawaii, Amerika Serikat.[1]

Kerep main ing layar lebar ora gawe Winky anti bermain sinetron, ing tahun 2008, dheweké main sinetron perdanane, ELANG berperan dadi Bintang, wektu bulan Ramadhan 2008 dheweké main ing sinetron AQSO DAN MADINA, kaya ketagihan main sinetron kejar tayang, ing tahun 2009, dheweké balik stripping ing RAFIKA.[1]

[2]

Taun 2006, kaping teluné penata rambut kondang, Johnny Andrean menehi penghargaan ing Johnny Andrean Award, lan tahun kuwi The Best Hair Style For Male Actrees diwenehaké marang bintang muda, Wingky Wiryawan, penyerahan penghargaan kasebut dilaksanakaké ning Hotel Borobudur.[2]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Dening Winky Wiryawan [1] :

  • TOKYO (2005)
  • FLOWER TRANSFORMER (2007)



Sinematografi[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

Dening Winky Wiryawan [1] :

  • JELANGKUNG (2001)
  • TITIK HITAM (2002)
  • TUSUK JELANGKUNG (2003)
  • SINGA KARAWANG-BEKASI (2003)
  • MENGEJAR MATAHARI (2004)
  • JANJI JONI (2005)
  • RUANG (2006)
  • 6:30 - 36 DETIK (2006)
  • AMERICANA (2006)
  • BERBAGI SUAMI (2006)
  • SURAT UNTUK AYAH (2007)
  • BADAI PASTI BERLALU (2007)
  • PEREMPUAN PUNYA CERITA (2008)
  • GARA-GARA BOLA (2008)
  • RASA (2009)
  • DEMI DEWI (2010)
  • SEHIDUP (TAK) SEMATI (2010)
  • PASANGAN ROMANTIS (2010)

Sinetron[sunting | sunting sumber]

Dening Winky Wiryawan [1] :

  • ELANG (2008)
  • AQSO DAN MADINA (2008)
  • RAFIKA (2009)
  • KETIKA CINTA BERTASBIH MERAIH RIDHO ILAHI (2011)


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)winky wiryawandipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b (id)gosip winky wiryawandipununduh tanggal 20 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Winky_Wiryawan&oldid=858990"