Windows 7

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Windows 7
Part of the Microsoft Windows family
250px
Tampilan Layar saka Windows 7 Ultimate
Developer
Microsoft
Website Official website
Releases
Initial release RTM: 22 Juli 2009
Retail: 22 Oktober 2009Cithakan:Sp[info]
Stable release 6.1 (build 7600.16385.090713-1255[1]) (22 Oktober 2009 (2009-10-22), 1836 dina kepungkur)Cithakan:Sp[info]
Source model Closed source / Shared source
License MS-EULA
Kernel type Hybrid
Update method Windows Update
Platform support IA-32, x86-64
Support status
Mainstream support

Windows 7 (sadurungé mawa kodhe Blackcomb utawa Vienna) arupa vèrsi sabanjuré Microsoft Windows sing nggantèkaké Windows Vista.[2] Microsoft ngumumaké yèn pangembangan Windows 7 bakal lumaku jroning telung taun. Vèrsi klien saka Windows 7 bakal dirilis jroning vèrsi 32-bit lan 64-bit senajan vèrsi serveré (sing bakal nggantèkaké Windows Server 2008) bakal dirilis mung jroning vèrsi 64-bit, sing bakal dijenengi Windows Server 2008 R2. Komputer bakal ngandhani yèn dumadi owah-owahan ing komputer mau. Windows 7 diluncuraké tanggal 22 Oktober, 2009. Saben panganggo bakal éntuk perlindhungan 3 lapis yèn ana panyuwunan ngundhuh file saka sing ora ditepungi.

Spesifikasi piranti atos[sunting | sunting sumber]

Microsoft wis mublikasikaké spesifikasi kabutuhan minimum piranti atos kanggo Windows 7.

Spesifikasi Windows 7[3]
Arksitèktur 32-bit 64-bit
Kecepatan unit pangolah pusat 1 GHz 32-bit CPU 1 GHz 64-bit CPU
Memori Aksès Acak(RAM) 1 GB of RAM 2 GB of RAM
Kartu Grafis Dhukungan DirectX 9 prosesor grafis mawa WDDM Driver Modhèl 1.0 (Kanggo Windows Aero)
Cakram Atos(HDD) Memori sumadiya 16 GiB Memori sumadiya 20 GiB
Cakram optik DVD drive (kanggo instalasi saka medhia DVD)

Prasyaratan tambahan supaya bisa migunakaké fitur tinentu:[3]

  • BitLocker merlokaké Trusted Platform Module (TPM) 1.2 lan mbutuhaké USB flash drive kanggo migunakaké BitLocker
  • Windows XP Mode merlokaké tambahan memori 1 GB, tambahan 15 GB cakram atos , lan Unit Pangolah Pusat sing ndhukung virtualisasi karo Intel VT utawa AMD-V

Pangadolan[sunting | sunting sumber]

Kunci kasuksèsan Windows 7 yaiku luwih narik akèh panuku sakwéné mangsa diskoné. Kétung wiwit wulan Juni 2009 kepungkur, Windows 7 Home Premium wis sumadiya kanthi rega sing kajangkau banget yaiku watara 49 USD utawa watara 500 èwu rupiah waé, iki temtu luwih ngirit 70 USD utawa watara 700 èwu rupiah tinimbang rega pangadolan asliné yaiku 119 USD utawa watara 1,2 yuta rupiah. Éwadéné kanggo Windows 7 Professional didol kanthi rega 99 USD waé utawa watara 1 yuta rupiah, iki arupa setengah rega saka rega asliné. Saiki program mau wis kliwat. Nanging nganti detik iki pihak Amazon isih nawakaké Windows 7 kanthi rega sing luwih murah saka rega asli paluncurané mengko.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Windows_7&oldid=823028"