Willis Carrier

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Willis Carrier

Willis Carrier penemu AC.[1] Dheweke lair ing Angola, New York, Amerika Serikat, tanggal 26 November 1876. [1]Dheweke katon pinter kawit isih cilik. [1]Wong tuwane nyambut gawe dadi tani lan uripe sarwa kurang. [1]Nanging dheweke bisa kuliyan ing Universitas Cornell kanthi beasiswa kang suwene patang taun. [1]Carrier dikenal minangka wong kang sumeh lan kadhang- kadhang lucu. [1]Carrier tau nyambut gawe ing perusahaan pemanas kang jenenge Buffalo Forge Co taun 1901. [1]Ing perusahaan iki dheweke ana ing bageyan Rekayasa Eksperimental.[1] Dheweke kenalan karo Irvine Lyle, sawijining ahli pemasaran.[1] Wong sakloron kekancan nganti suwe.[1] Nanging Departemen Rekayasa Eksperimental iki ora suwe. [1]Nalika taun 1914, peruahaan iki ditutup. [1] Kanthi rasa kuciwa, Carrier metu saka perusahaan. [2]Setaun candhake, dheweke gawe perusahaan dhewe. [2]Pelanggan kang wiwitan Carrrier yaiku sawijining perusahaan kang ngadepi masalah produksi. [2]Ing taun 1902, perusaahan percetakan ing Brooklyn ngrasa kuciwa amarga reproduksi wernane ora apik akibat perubahan kelembaban lan suhu kang nyebabake kertas dadi ngembang lang nglinting, dadekake werna-werna dadi ora apik. [2]Carrier nyoba nangani prakara mau kanthi ngontrol kelembaban.[2] Taun 1906, dheweke entuk tantangan saka perusahaan pemintalan katun ing Carolina Selatan, Amerika Serikat.[2] Perusahaan mau ngalami prakara panas. [2]Sawijining mesin kang dienggo terus, nyebabake panas. [2]Nalika kuwi, Carrier kasil anggone ngatur udhara nalika gawe macaroni teles.[2] Ngrembakane AC kagolong rendhet amarga 20 taun kawit diciptakake, AC mung digunakake kanggo industri minangka pendingin mesin. [2]Carrier tinggal donya nalika umur 73 yaiku taun 1950 ing New York, Amerika Serikat. [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 272]
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 273]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Willis_Carrier&oldid=830804"