William Kemmler

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
William Kemmler
Lair 9 Mei 1860
Tilar donya 6 Agustus 1890 (umur 30)
Pakunjaran Auburn, Auburn, New York
Panyebab tilar donya Dipun ukum pati migunakaken kursi listrik
Pagawéyan Pedagang
Garwa Tillie Ziegler

William Kemmler (lair ing Buffalo, 9 Mei 1860 – tilar donya ing Auburn, 6 Agustus 1890 kanthi umur30 taun) punika tiyang sepindhah ingkang dipun ukum pati migunakaken kursi listrik. Paukuman pati kasebat dipun leksanakaken ing Pakunjaran Auburn jam 7:00.

Panjenengané sampun mejahi pasangan kempal kebonipun Matilde "Tillie" Ziegler nalika tanggal 29 Maret 1889 migunakaken kapak. Tembung pungkasan ingkang dipun pocapaken sadèrèngipun pejah inggih punika "Santé lan lampahi kanthi leres, kula boten kesesa." Sasampunipun kaping kalih dipun setrum, Kemmler nuli pejah.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=William_Kemmler&oldid=827022"