Wilayah dependensi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wilayah dependensi kuwi wilayah kang amarga sawiji alesan ora bisa ngraih kamardhikan utawa kadhaulatan kaya umumé sawijining negara. Dependensi bisa dipérang saka segi jinis lan tingkatan.

Wilayah dependensi béda karo entitas subnasional sawijining negara amarga kaloroné makili golongan pamisahan kang béda. Entitas subnasional biasané makili pambagian wilayah negara, déné wilayah dependensi bisa arupa wilayah jaban rangkah saka sawijining negara kanthi status otonomi kang luwih ombèr.

Area kang sacara kapisah dijenengké durung mardhika yakuwi wilayah kang dadi sulaya (dipersengketakan), dijajah, ndarbèni pemerintah jroning pangasingan utawa ndarbèni gerakan kamardhikan kang nduwé pengaruh kuwat.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wilayah_dependensi&oldid=812746"