Wilangan asli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jroning matematika, ana loro kasepakatan ngenani himpunan angka asli. Sing sepisan dhéfinisi miturut matematikawan tradhisional, yaiku himpunan angka bulat positif sing dudu nol {1, 2, 3, 4, ...}. Déné sing kaloro dhéfinisi déning logikawan lan èlmuwan komputer, yaiku himpunan nol lan angka bulat positif {0, 1, 2, 3, ...}. Angka asli minangka salah siji konsèp matematika sing paling prasaja lan klebu konsèp pisanan sing bisa disinaoni lan dimangertèni déning manungsa, malah sawetara penelitèn nuduhaké sawetara jinis kethèk gedhé (Basa Inggris: apes) uga bisa mangertèni.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wilangan_asli&oldid=825670"