Wikipedia:Warung Kopi/Arsip 2007 (Januari-September)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Arsip:

2004-2005 | 2006 | 2007-I 2007-II | 2008-I 2008-II | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013

Liyané:

Dhiskusi bab basa (arsip) | Dhiskusi Papat Limpad | Wikipedia:Dhiskusi Papat Limpad 2012

Komentar borgx[sunting | sunting sumber]

borgx mènèhi komentar ing id: bab kaca utama iki sawisé tak-takoni idhepé bab perkara iki. Nah iki wangsulane:

Bung Revo, sori kelamaan jawabnya, saya pilih yang ini saja soalnya yang satu lagi mirip id.wiki tapi sebenarnya tidak masalah juga sih kalo mirip. Mengenai png tidak transparent di IE itu sudah bawaan IE. [1] [2] [3], tetapi (katanya) di IE7 sudah oke. borgx(kirim pesan) 23:39, 31 Desember 2006 (UTC)
  • Wow! apik banget tampilane, taun anyar tampilan anyar, selamet Slamet Serayu 00:41, 3 Januari 2007 (UTC)

Dadi katonané dhèwèké luwih seneng pilihan nomor 1. Meursault2004ngobrol 09:22, 1 Januari 2007 (UTC)

Dadi piyé? aku isih bingung mikirké wernané. nuwun sèwu, suwé ora katon. sugeng warsa énggal sadaya mawon.... angrembugan05:04, 2 Januari 2007 (UTC)

Padha-padha sugeng warsa énggal! Ora apa-apa mung prei pirang dina waé. Aku nèk prei sok-sokan nganti pirang sasi :-) Werna nèk arep ijo ora apa-apa, nging rada luwih enom. Dadi contoné light green utawa spring green ing tabèl ing kaca iki. Banjur tulisané wernané ora putih nanging ireng. Tak-kira luwih manis lan luwih énak dipandheng :-) Meursault2004ngobrol 05:42, 2 Januari 2007 (UTC)


piyé yèn ngéné iki? tulisan jawané (durung dak-ganti amarga durung sempat, yèn arep diganti gak papa) dipisah ing dhuwur, kanggo nanggulangi yèn ana sing isih nganggo IE lawas (maklum aku dhéwé luwih asring nganggo mozila) angrembugan07:04, 2 Januari 2007 (UTC)

Wis apik tak-kira. Nanging apa tulisan Jawané ora isa diwèhi werna latar putih kaya Gambar:Sugeng Rawuh.png? Soalé ing IE isih katon ana werna abu-abu. Aku ya luwih seneng nganggo Mozilla Firefox, nanging ing kantor kudu nganggo IE :-( Terus tak-kira kothak "Sugeng Rawuh" wernané luwih apik sing alternatif nomor 1. Ya wis lah mas dilansir waé, wis tanggal 2 Januari soalé :-) Meursault2004ngobrol 09:16, 2 Januari 2007 (UTC)

Unine Aksara Jawa ing Kaca Utama[sunting | sunting sumber]

  • Mmm... nuwun sewu pingin takon. Apa tulisan aksara Jawa ing dhuwuring kaca utama kuwi wus pener unine? Yen dakwaca (yen ora salah) munine; "Su-geng ra-wuh pa-ra pa-mir-seng wi-ki-pe-dhi-yah ja-wi!" . Miturutku, menawa nganggo basa krama inggil, kudune unine mangkene; "Su-geng ra-wuh pa-ra pa-mir-sa wi-ki-pe-dhi-yah ja-wi!"
  • Lan ing kaca nyoba, mas anggoro nulis aksara kasebut muni; "Su-geng ra-wuh ing wi-ki-pe-dhi-yah ja-wi!" Luwih prasaja. Ananging marga iki basa krama alus, kudune dipepaki nganggo tembung wonten. Dadi pepake mangkene; "Su-geng ra-wuh won-ten ing wi-ki-pe-dhi-yah ja-wi!"

Mangkono panyaruwe saka aku, bener orane amborong kersa. kunthing 20:46, 1 Januari 2007 (UTC)

katoné pancèn kaya ngono, mengko dak-owahi (nunggu tekan ngomah sik, ki, komputer kantor durung dipasang kanthi bener font-né). prakara pamirsèng iku sakjané bener amarga nganggo sandhi (upamané: ana + ing = anèng), mung saiki pancèn ora jamak kanggo pocapan padinan. anggoro 05:04, 2 Januari 2007 (UTC)

Mbiyèn pancèn aku nganggo sandi soalé papané kurang gedhé :-) Tak-kira apik yèn diwènèhi tembung 'wonten'. Meursault2004ngobrol 05:47, 2 Januari 2007 (UTC)

Unine tembung "Wikipedia"

Sakjane iki mung ngganjel sethithik wae. Miturut ejaan baku, panulisan tembung Wikipidia kudune katulis Wikipediya, (nganggo aksara y) soale iku kalebu mandaswara kang ana ing tembung lingga. Conto liyane, priya, satriya, dhuwit (dudu; pria, satria, duit). Ananging yen Wikipedia iki kaanggep kadidene aran/merek lembaga, panulisan kasebut ora perlu diowahi. Sepurane aku nulis iki, mung saderma ngetokake uneg-uneg.. wis suwe ora online.. wehehehe... kunthing 11:30, 2 Februari 2007 (UTC)

Permisii..mo ikutan...klo ga salah nih ya, tulisan di kaca utama itu "sugeng rawuh wenten hing wikipedhiyah jawi". Saya ga ngerti bahasa jawa, tp bukannya seharusnya "wonten", bukan "wenten"? Di kaca utama tulisannya "wenten", karena cuma pakai tanda "taling" sebelum huruf "wa". Klo emg yg bener "wonten" nih, seharusnya pakai tanda "taling tarung", dengan menambahkan tanda setelah "wa". Klo saya yg salah, mohon maaf....Matahari Pagi 03:55, 17 Februari 2007 (UTC)

Oh iya bener mas/mbak Matahari. Kok jadi bahasa Bali nich hahaha. Nanti akan dibetulkan segera! Meursault2004ngobrol 09:00, 17 Februari 2007 (UTC)

Kababar[sunting | sunting sumber]

Kaca Utama wis diganti, prakara aksara jawané sesuk dakgantiné. sawetara iki dhisik. matur nuwun kanggo Mas Revi lan Kunthing. anggoro 11:12, 2 Januari 2007 (UTC)

Padha-padha, matur nuwun wis nguthak-athik ... Wis katon apik karo wis tak-tulisi kabar ing Portal komunitas. Banjur putriné profésor Ras ya wis tak-kandhani yèn ramané dadi artikel pinilih :-) Meursault2004ngobrol 14:28, 2 Januari 2007 (UTC)

Wah, basa landa ngono, gak mudheng aku :) matur nuwun wara-warané. angrembugan06:14, 4 Januari 2007 (UTC)

Artikel/gambar pilihan[sunting | sunting sumber]

Aku ora mudheng piyé carané nggulawentah Artikel lan gambar pilihan ing Kaca Utama. Nèk manut nang id, katoné isih angèl amarga durung seramé kuwi. ana usulan? angrembugan06:14, 4 Januari 2007 (UTC)

Carané nggawé jadwal ing kaca iki lan iku. Saiki digawé sasasi pisan waé dhisik ya. Mengko yèn komunitasé wis gedhé bisa saminggu pisan apa piyé. Meursault2004ngobrol 19:06, 4 Januari 2007 (UTC)

Bos, yèn syarat2 artikel pilihan ki jané piyé? hla wong komunitas kéné isih durung reja kaya ing id. angrembugan04:25, 10 Januari 2007 (UTC)

Nggawé waé daftar. Mengko nèk uwis bisa dirembug. Ya golèk waé artikel sing rada dawa tur apik lan ora kontroversial. Yen upama durung ana artikel tartemtu mengko aku bisa nulungi nggawèkaké lha terus mengko dibenakaké ramé-ramé. Meursault2004ngobrol 18:35, 11 Januari 2007 (UTC)

Piyé ki wis mèh sasi Fébruari? Meursault2004ngobrol 10:00, 24 Januari 2007 (UTC)

nyuwung agunging pangaksami, rada akèh gawéyan kanggo pangupa jiwa. sawisé nonton kaca-kaca sing dawa, aku dadi isin, jebul aku mung isané gawé naskah rintisan :) aku ngusulké 2. piyè? anggoro 13:41, 24 Januari 2007 (UTC)

Wah sing diusulaké kok loro-loroné artikelku :-) ... Tak-kira padha waé. Nanging Kidung Sundha durung akèh gambaré. Yakné bisa tak-golèkaké gambar dhisik karo artikel loro-loroné bisa di-copy-edit. Meursault2004ngobrol 19:05, 24 Januari 2007 (UTC)

Yèn gambar pilihan iki kepriyé? Meursault2004ngobrol 19:38, 26 Januari 2007 (UTC)

aku sarujuk. iki ya wis naté dadi gambar pilihan nang id. angrembugan08:32, 30 Januari 2007 (UTC)

wis tak update. yen ana sing salah benerake wae. iki rada kesusu nggawene. ang 08:03, 1 Februari 2007 (UTC)

Suwun mas! Meursault2004ngobrol 08:43, 1 Februari 2007 (UTC)

JAnDbot[sunting | sunting sumber]

Please for bot flag for my bot. It's interwiki bot working on cs:, it does non-controversial automatic interwiki addiction, but his main domain is human assisted problematical interwiki (this operation is working on about 200 languages at same time, but maximal about 20 pages per day).

Sometimes this bot do standard interwiki addiction, but only in the languages with bot flag.

Bot is based on pywikipedia. Already with bot status in about 40 languages, including almost all from top20: cs, eo, sl, pl, de, sr, hr, da, en, el, es, it, sk, sh, vec, ro, no, ... (see here Awaiting for bot: some more languages.

If you have any question, please write it to my discuss page JAnDbot 13:32, 17 Januari 2007 (UTC) / JAn

I have seen that you are not so often here. So technically a bot status is not necessary. However I wil grant you the bot status anyway. Meursault2004ngobrol 14:42, 17 Januari 2007 (UTC)

Ngoko waé[sunting | sunting sumber]

Sasampunipun Indonesia merdika, kaum ningrat sampun boten aktif malih. Masyarakat Indonesia malih dados demokkrasi, pramila basa dhaerah, antawisipun nasa Jawi inggih radi ewah. Kathah priyantun ingkang boten ngginakaken basa krama. Basa ngoko langkung populer. Pramila saenipun ing wikipedia jawa punika ngangge basa ngoko kemawon. Punika manawi katha ingkng nyarujuki.

Mboten wonten ingkang nglarang menawi kersa nyerat mawi basa ngoko. Nanging mboten lepat menawi para pamirsa ugi saged sekedhik-sekedhik sinau basa krama. Artikel ingkang kaserat mawi basa krama mboten patiya kathah. Mugi mriksani kaca puniki. Meursault2004ngobrol 15:42, 31 Januari 2007 (UTC)
  • Sakjane aku pribadi luwih seneng nganggo basa ngoko. Ananging pratelan iki dudu amarga ilange ningrat kaganti dening democrazy, tapi amarga aku wus ora pati nguwasani maneh basa krama alus kanthi becik ^_^ Uga mungkin amarga aku urip ing Jawa Timur (Malang) kang basane rada kasar yen katandhingake karo Jawa Tengahan. Yen miturut panemuku, ideal-e pancene ana rong versi kaya kang kapacak ing kaca utama, yakuwi versi krama lan versi ngoko. Iki penting amarga, saora-orane, ing jagad iki isih ana literatur abasa Jawa kang katulis nganggo basa krama. Yen kabeh artikel katulis nganggo basa ngoko, suwening suwe basa krama rak bakal cures? Eman-eman banget yen basa kang kebak filsafat kuwi ilang saka jagat iki. Sukur-sukur yenta basa krama kuwi bisa dikanggokake maneh ing bebrayan kaya wingi uni, harak malah adi luhung-edi peni ta bebrayan kita? Nuwun. kunthing 10:43, 2 Februari 2007 (UTC)
  • Mas kulu ndherek usul, saget ta? Kula sarujuk menawi saget dipun bedakaken kaca minika, kaca kangga basa jawi ngoko, krama madya kalian krama inggil, amargi tasih kathah rencang-rencang ingkang migunaaken tiga-taganipun. Kula piyampak sampun manggen wonten Eropa 8 tahun, nanging menawi wonten wekdhal kepethuk kalih tiyang jawi, kula tansah nyobi migunaaken. Kangge kula, basa jawi krama inggil perlu sanget mergi, kalian baba biying kula tansah nggange basa krama inggil. Senajan kula tiyang asli dusun angel toya, naging kula nganggep basa krama inggil dados warisan ingang kedah dipun uri-uri. Kangge kula, demokrasi kok gumantung kaliyan tiyangipun. Menawi kita dados tiyang demokrat, kulo kinten kok kita tasih ugi saget ngangge basa krama. Basa krama niku kangge kula gadha rerasa "poetique", nuwun sewu kulo ngangge basa asing. 193.72.34.216 16:31, 12 Februari 2007 (UTC) Budi Tjahjono (Jenewa - Swiss)
    • He iki dudu mas Budi sing tau manggon neng Paris kae? Meursault2004ngobrol 14:04, 13 Februari 2007 (UTC)

Hanacaraka[sunting | sunting sumber]

Permisi...saya prihatin ma artikel "Hanacaraka" di wikipedia Jawa. Kok rasanya minim sekali, lbh lengkap Wiki Inggris ma Wiki Indonesia. Ironis sekali kan? Saya sedang berusaha belajar Hanacaraka, dan rasanya sayang sekali klo Wiki Jawa kurang perhatian sama Hanacaraka. Klo saya bs bhs JAwa, udah saya sunting sendiri. Pls dunks, lbh dilengkapi lg Hanacaraka dan Aksara Jawa-nya..Hatur Nuwun...Matahari Pagi 07:25, 3 Februari 2007 (UTC)

Terima kasih atas masukannya. Nanti akan diusahakan. Kita soalnya sambil jalan. Alon-alon waton kelakon! BTW artikel dalam en: itu isinya kurang baik. Meursault2004ngobrol 11:16, 3 Februari 2007 (UTC)

Terimakasih kembali atas tanggapannya. BTW, saya ada pertanyaan soal aksara jawa di kaca utama. Saya masukkan ke topik "Unine Aksara Jawa..." diatas saja ya...sekali lg terima kasih...Oiya, hanacaraka di wiki inggris emg jelek tuh, yg Indonesia malah lumayan bagus. Seharusnya sih Wiki Jawa lebih bagus lagi, hehehe...amin

Imek[sunting | sunting sumber]

Sugeng ngeraya'ake Dina Raya Imlek, mugi-mugi tambah sejahtera, sehat lan semangat, Slamet Serayu 02:49, 19 Februari 2007 (UTC)

Padha-padha, amin-amin. Sok sapaa sing lair ing taun babi iki muga2 akeh rejekine!. Meursault2004ngobrol 07:56, 19 Februari 2007 (UTC)

Selamat[sunting | sunting sumber]

Selamat kanggo mas Anggoro, saiki dadi Birokrat, muga-muga jv: dadi tambah maju, Slamet Serayu 08:28, 19 Februari 2007 (UTC)

matur nuwun. anèh rasané éntuk ucapan "slamet" seka pak "slamet" he he he he...ang 09:49, 20 Februari 2007 (UTC)

Kleru Ukoro[sunting | sunting sumber]

Katur dumateng poro pamiarso bilih PURWOREJO ukorone kedah mekaten sanes purwareja.......... kleru paklik ukoro puniko kangge tumrape ing kukuban Banyumas... puniko wonten salah satunggaling daerah naminipun PURWAREJA. Mekaten atur paduko nuwun...........!!!,,,

Matur suwun pamrayoginipun. Prakawis punika saged panjenengan pirsani wonten ing Wikipedia:Paugeran maringi nami artikel. paugeran punika dipun agem kanthi adhedhasar ejaan basa jawi ingkang mendhet saking aksara carakan. suwun. ang 03:28, 28 Februari 2007 (UTC)

Software hanacaraka[sunting | sunting sumber]

Aku asli jogja sing merantau ono paran kepingin software hanacaraka nyuwun tulung informasinipun kirim wontem mile kulo rafi_yon@yahoo.com.id

Coba mbukak kaca situs iki http://www.omniglot.com/writing/javanese.htm Meursault2004ngobrol 00:59, 14 Maret 2007 (UTC)

yèn sing rada prasaja, panjenengan bisa ngundhuh font hanacaraka ing http://hanacaraka.fateback.com ang 03:44, 21 Maret 2007 (UTC)


Kiblat boso jowo ora mung neng solo karo yogja[sunting | sunting sumber]

Boso Jowo iku mestinya ora mung boso logat Solo karo yogja nek gelem nliti boso neng Jawa Timur, Jawa Tengah lan Yogyakarta logat lan kebiasaan masyarkat neng daerah kuwi okeh banget, iku iso disawang soko boso sambedinane lan kabudayan, aku iso contohke penganten jowo model solo/yogya lan model pesisir Jawa Tengah bedane okeh banget model Jawa Tengah pesisiran wes dipengsruhi karo budaya cina karo arab (Islam. Tapi kenyataane adat kebiasaan kuwi dianggep ora makili salah sijine khasanah budaya jowo wong pesisiran Jowo dianggep ora nduwe toto kromo kebiasaan kibiasaan adat Jowo seng ono Solo karo Yogya. Contoh liyane bab wayang purwo nek pakem solo anake werkudoro iku mung loro yaiku gatotkoco karo antorejo tapi nek pakem yogya anake werkudoro iku telu yaiku gatotkoco, antorejo lan antoseno nek pakem banyumasan bagong anake semar iku jene nge bawor. Soko uraian mau iso disimpulke nek boso lan kabudayan jowo iku oro mung soko solo/yogya tapi ugo soko daeah liyo nebg daerah seng gunake boso jowo. Maturnuwun203.130.243.181 02:16, 21 Maret 2007 (UTC)(pindhahan seka Pitulung:Penyuntingan)

matur nuwun pangudarasané. mbok menawa panjenengan bisa mirsani uga apa sing kedadèn marang basa liya. Basa Melayu iku uga akèh logaté, nanging sing dijupuk uga mung siji. basa melayu liyané kaaruh dhialèk. basa inggris uga mangkono. logaté manèka warna. saiki yèn nitik ukara sing panjenengan anggo iki, dhialèk ngendi? tak pikir isih padha waé. prabedan ora akèh. nèk prakara panulisan, kuwi pancèn wis ana angger-anggeré lan disarujuki déning 3 provinsi (jawa tengah, jawa timur, diy). ing wikipedia, panjenengan mbok menawa wis tekan Banyumasan

prakara adat sing dianggep ora nduwé tata krama, tak pikir iku panemu sing ora baku. aku dhéwé wong kedhu, nanging ora nganggep yèn wong ora bisa basa iku ora sopan. suwun ang 03:44, 21 Maret 2007 (UTC)

Pisuhan[sunting | sunting sumber]

Aku jané rada gumun karo artikel Pisuhan. katoné ora énsiklopèdhis, béda yèn di karo Fuck. upama kanggo narik kawigatèn, katoné akèh-akèhé anonim. piyè yèn dibusak waé? ang 13:33, 21 Maret 2007 (UTC)

Iya tak-kira luwih pantes dilebokaké ing Wiktionary. Kepriyé waé pisuhan uga bagéyan saka basa. Nanging aku ya gumun kok kaca iki populèr banget sih ;-) Meursault2004ngobrol 16:10, 21 Maret 2007 (UTC)

Aku dadi ngguyu dhewe maca masalah pisuhan iki, aku setuju yen dikumpulke neng Wiktionary, luwih pas. Definisi pisuhane ora apa-apa tetep neng jv: ning daftar tembunge neng WiktionarySlamet Serayu 07:47, 22 Maret 2007 (UTC)

nyuwun sèwu, kesuwèn ora ol, maklum lagi deadline nang kantor. aku manut pak slamet waé, menko tak coba nambahi. ang 06:48, 28 Maret 2007 (UTC)

TXiKiBoT[sunting | sunting sumber]

TXiKiBoT iki didadekaké bot waé ya supaya ora ngebak-ngebaki kaca Owah-owahan. Meursault2004ngobrol 01:10, 28 Maret 2007 (UTC)

Aku sarujuk. ang 07:56, 28 Maret 2007 (UTC)

wus kaleksanan. ang 10:33, 28 Maret 2007 (UTC)

Artikel pilihan[sunting | sunting sumber]

Wah artikel lan gambar pilihané apa ya sasi iki? Meursault2004ngobrol 11:59, 1 April 2007 (UTC)

aku isih usul padha wingi, kidung sundha.ang 14:18, 1 April 2007 (UTC)

Apa wae aku manut, Slamet Serayu 03:36, 2 April 2007 (UTC)

Ya wis, Kidung Sundha, nek ngono. Meursault2004ngobrol 14:59, 2 April 2007 (UTC)

Gandhèng ora ana sing ngusulaké gambar pilihan, aku nyomot gambar arah.jpg kanggo Gambar Pilihan.

Katoné iki dadi gawéyan sing tansah dilalèkaké. wulan iki apa? aku usul Ensiklopedhi. nèk gambar aku durung golèk.

Iya aku sarujuk! Meursault2004ngobrol 02:43, 1 Mei 2007 (UTC)


Digawé daftar kepriyé kanggo sasi-sasi ngarep. Wis tak-leboni siji ing sasi Oktober amarga ana Dina Riyadi Lebaran. Nanging artikel bab Asmaaulhusna iki isih perlu dibenakaké. Meursault2004ngobrol 21:07, 14 Mei 2007 (UTC)

Mengko tak coba nerjemahaké. artikel Asmaaulhusna iki rada angèl diterjemahaké. ang 13:01, 15 Mei 2007 (UTC)

Mengko aksara Jawa uga tak-coba tak-benakaké. Isiné isih sithik lan ora ana referensiné. Gambaré uga arep tak-gantiné ya karo gambar sing luwih apik. Meursault2004ngobrol 09:58, 19 Mei 2007 (UTC)

Gambar pilihan[sunting | sunting sumber]

Yèn gambar pilihan kepriyé kepénaké? Aku durung nduwé usul Meursault2004ngobrol 17:55, 20 Mei 2007 (UTC)

  • Juni 2007 - Gambar Buddha
  • Juli 2007 -
  • Agustus 2007 -
  • September 2007 -
  • Oktober 2007 -
  • November 2007 -
  • Desember 2007 -

Warta[sunting | sunting sumber]

Piye yo saumpamané ning kaca utama diparingi Warta, supaya ora monoton. Wic2020 04:56, 29 Mei 2007 (UTC)

Sakjane apik mas ning aku kewatir ora keurus/jarang keisi merga esih miskin warga, yen ngarepake pengurus uga radha angel sebab pengurus sing nduwe wektu senggang paling akeh ya aku ning aku kurang paham basa Jawa standar uga krama, seliyane iku yen ana hubungane karo masalah teknis aku angkat tangan, mulane spesialisasiku neng jv: mung mbuka "pranala abang" lan ngisi sithik-sithik utamane sing ora merlo'ake penggunaan basa Jawa sing njlimet. Mas Wic keto'e tertarik banget, mangga wae yen pengin nangani hal Warta kuwi, aku yakin kabeh mesthi padha setuju, uga aku seneng banget mas Wic saiki radha sering mampir neng kene, Slamet Serayu 05:23, 29 Mei 2007 (UTC)

iya, aku waé sing mung ngurusi "dina iki ing sejarah" asring kelalèn. ning yèn ana ya panc`´n mathuk tenan. ang 05:57, 29 Mei 2007 (UTC)

Ha..ha..ha.. karo bot mas uga wayang lan sastra Jawa, ora apa-apa mas, iki kan kanggo sambilan, sambilan latihan nulis uga sambilan nambah pengetahuan tinimbang maca brita, politik sing kisruh, ekonomi sing amburadul, mending ngisi jv: Slamet Serayu 06:06, 29 Mei 2007 (UTC)
Ora usah kerep-kerep kan ya bisa. Meursault2004ngobrol 11:11, 29 Mei 2007 (UTC)

Nah kae mas Wic, wis entuk lampu ijo sepakat, mengko aku melu ngrewangi ngisi Slamet Serayu 02:13, 30 Mei 2007 (UTC)

Usulan penggantian pengurus[sunting | sunting sumber]

Aku usul "pengurus istimewa" Brion Vibber diganti mas Wic2000 wae, alesane: ben luwih efektif uga kanggo ngewakili Jawa Wetan, kesuwun, Slamet Serayu 04:12, 13 Juni 2007 (UTC)

aku sarujuk yèn mas wic2000 dadi pengurus. ning yèn prakara Brion Vibber, dak pikir ora apa-apa yèn isih tetep amarga dhèwèké iku developer. saupama ana apa-apa sing ana gegandhèngané karo software bisa dijaluki tulung. ang 04:16, 14 Juni 2007 (UTC)
Piyé ki wis padha sarujuk? Nuwun séwu ... aku wis suwé ora nuwèni jv: Meursault2004ngobrol 21:35, 1 Juli 2007 (UTC)

prihatin basa jawa[sunting | sunting sumber]

Aku salah siji warga sing peduli (wacanen: prihatin) amarga lunture penggunaan/kepedulian basa jawa ing kalangan mudha. Dak akoni aku dhewe ora bisa bebasa jawa kanthi apik/baku. Liwat serat iki aku nyuwun (pirsa) artikel sing berkenaan puisi-puisi/tembang jawa kususe puisi kangge manten jawi. Seumpama manten melayu (ing malaysia) taksih nglestareaken pantun melayu saben upacara mantenan. Boten salah seumpami kawula mudha kita dipun dipunkenalaken dhateng puisi/pantun/serat-serat jawi. Cekap semanten. Salam kenal lan matur nuwun. Jasmin 11:16, 13 Juni 2007 (UTC)

Matur suwun marang pramayoga panjenengan. kita, ing wikipédia iki, nyoba supaya budaya jawa ora ilang ing bebrayan agung. prakara puisi kanggo mantèn jawa, aku dhéwé malah ora ngerti. mbok menawa ana para wikipediawan sing mangertèni. ing panggonanku (magelang), akèh2é wong mantènan nembangé mung asmarandana sing dijupuk seka wulangrèh:
Gegaraning wong akrami
Dudu bandha dudu rupa
Amung ati pawitané
Luput pisan kena pisan
Lamun gampang luwih gampang
Lamun angèl, angèl kalangkung
Tan kena tinumbas arta

suwun. ang 04:16, 14 Juni 2007 (UTC)

Wikimedia Election Notice[sunting | sunting sumber]

If you are able, please translate this notice to as many possible languages and post it anywhere applicable.

The Wikimedia Election Committee is accepting candidates for the 2007 Wikimedia Foundation Board of Trustees election. Please see [4] for more information.

There is still time for a new candidate to be considered for election, and you may now endorse the candidate of your choice (up to 3 candidates) on the endorsements page, [5]. Please read the instructions carefully prior to endorsing. If you can translate the instructions, please do.

If you have any questions, please contact any member of the election committee, who are listed here [6].

Posted on behalf of the Election Committee,
Philippe

sinau[sunting | sunting sumber]

Keparenga dalem ngudarasa donyaning pendidikan. Sakmenika dalem taksih kuliah wonten ing salah satunggaling jurusan Basa jawi, Surabaya. Asma kula, Eka Harja (22). Kanthi pangajab, mantun kuliah saking menika jurusan sageda tambah kawruhngenani bab kasusastraan jawi ugi sedayane bab kejawen. Alhamdulillah semester enem sampun dalem ayahi kanthi lancar.
Ananging wonten salah satunggaling bab ingkang dados pitakenan,inggih menika dalem dereng paham sedayaning paugeran utawa bab punapa kemawon ngenani paramasastra. Mugi dados kawigatenan para pamaos lan sutrisna pendidikan Jawi awit kathahing calon guru basa jawi kados kula menika. Luwih maneh pratelan lan andharanipun Antunsuhono,padmosukotjo, lsp. dereng menehi cakrikan ingkang ngemu surasa ingkang trep tumrap para mahasiswa jawi wetan. dipindhah seka Jeneng artikel.
18:57, 26 Juni 2007 User:202.154.17.26