Wikipedia:Tutorial (Pandaftaran)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
WikipediaTutorial.png
Artikel iki bagéan saka
Tutorial Wikipedia
Kaca tutorial...

Kaca ngarep
Panyuntingan
Nata format
Pranala Wikipedia
Pranala situs kagandhèng
Pranala njaba
Kaca dhiskusi
Élingana
Pandaftaran
Ruang jeneng
Info sabanjuré

Delengen uga...

Daftar isi pitulung

Pandaftaran menyang Wikipedia ora wajib, nanging diprayogakaké banget!

Pandaftaran ora wajib[sunting | sunting sumber]

Saben wong bisa mènèhi kontribusi jroning Wikipedia, apa ndaftar dhisik apa ora. Nanging akèh alesan kenapa pandaftaran diprayogakaké banget.

Kanthi ndaftar, panjenengan bakal nduwèhi akèh kaluwihan, klebu nduwé preferensi panganggo lan pilihan (opsi) panyuntingan. Salah siji fitur kangg panganggo kadaftar yakuwi daftar pantauan, kang nggampangaké panjenengan nglacak owah-owahan artikel kang panjenengan senengi. Fitur liya yakuwi mindhah kaca.

Panganggo ora kadaftar diidentifikasi nganggo Alamat IP komputeré, kang dipigunakaké minangka pangenalan publik nalika mènèhi kontribusi. Alamat IP panjenengan kadhangkala dipigunakaké kanggo nemokaké informasi bab panjenengan, saéngga kanthi ndaftar bisa "ningkataké" privasi panjenengan awit alamat IP panjenengan ora disumurupi. Liyané kuwi, amarga alamat IP sacara non-permanen kerep dialokasèkaké nganggo DHCP utawa PPP, panganggo ora kadaftar kadhangkala angèl ngéntukaké rèspèk utawa pangakon saka panyunting liya. Ngayahi dhiskusi uga dadi angèl amarga ora duwé Kaca dhiskusi dhéwé.

Pungkasané, mung panganggo kadaftar waé kang diidinaké kanggo dadi pangurus. Yèn panjenengan ndaftar, aja lali tembung sandi (password) lan jeneng panganggo (user name) panjenengan.


Cara ndaftar[sunting | sunting sumber]

Kanggo ndaftar, utawa maca informasi luwih rinci ngenani kaluwihan duwé akun, panjenengan bisa nge-klik pranala Mlebu log ing bagéan tengen ndhuwur saben kaca Wikipedia. Panjenengan ora bisa (sagelemé) ngrubah jeneng panganggo panjenengan, mula wacanen luwih dhisik kawicaksanan jeneng panganggo sadurungé ndaftar.

Terusaké tutorial menyang pokok bahasan sabanjuré.