Wikipedia:Tutorial

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
WikipediaTutorial.png
Artikel iki bagéan saka
Tutorial Wikipedia
Kaca tutorial...

Kaca ngarep
Panyuntingan
Nata format
Pranala Wikipedia
Pranala situs kagandhèng
Pranala njaba
Kaca dhiskusi
Élingana
Pandaftaran
Ruang jeneng
Info sabanjuré

Delengen uga...

Daftar isi pitulung

Sugeng Rawuh ing Tutorial Wikipedia. Tutorial iki ancasé kanggo panganggo kang wis maca sakilas bab Wikipedia liwat Kenal Wikipedia, lan siap miwiti. Sawisé maca rangkaian kaca iki, panjênêngan bakal nampa informasi dhasar lan kawruh kang diprêlokaké kanggo dadi Panganggo Wikipedia.

Sabên kaca bakal ngrêmbug bab fitur (fasilitas), bab software wiki, sawêtara pituduh bab style utawa gaya lan isi artikêl, informasi bab komunitas Wikipedia, utawa kawicaksanan lan konvènsi wigati jroning Wikipedia.

Élingana yèn iki mung tutorial, dudu kaca kawicaksanan definitif utawa manual kang utuh. Yèn panjênêngan kêpéngin kang luwih rinci, jroning tutorial iki ana pranala (link) kang kahubung marang kaca Wikipedia liyané. Kaca kasêbut duwé informasi kang luwih rinci bab topik kang ana ing tutorial iki. Yèn panjênêngan kapéngin sinambi maca, manawa luwih bêcik mbukak pranala kasêbut ing jêndhéla (window) anyar.

Jroning tutorial iki uga ana pranala mênyang kothak wedhi, papan kanggo praktèk apa kang panjênêngan sinaoni. Ora bakal ana wong kang muring-muring yèn panjênêngan migunakaké kothak wedhi minangka wahana èkspèrimen, dadi aja kuwatir, dilakoni waé lan pirsani apa kasilé.

Cathetan: Tutorial iki ngasumsèkaké panjênêngan migunakaké layout (skin) kaca default. Yèn panjênêngan mlebu log (log in) lan wis ngrubah prèfèrènsi panganggo, panggonan pranala ing layar manawa bisa béda.

Panjenengan wis siap?, Ayo miwiti!

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Tutorial&oldid=866557"