Wikipedia:Ringkesan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Nalika nyunting sawijining artikel ing Wikipedia, ana sawijining kothak kothong kang dilabel "Ringkesan" pas sangisoré kothak teks. Wanguné kaya mangkéné:

Kotak teks Ringkasan

Kothak iki dikarepaké minangka cathetan ringkes ngenani owah-owahan apa kang nembé diayahi. Teks kang tinulis ing kéné, maksimal 200 aksara, bakal muncul jroning kaca Owah-owahan, ing sajarah kaca (sajarah penyuntingan kaca kasebut), jroning kaca diff, lan ing daftar pilihan panganggo kang lagi mantau artikel kasebut. Delengen m:Help:Edit summary kanggo informasi luwih jangkep ngenani fitur iki.

Kanthi anané ringkesan iki, panganggo liya bakal luwih gampang jroning mriksa, lan ndeleng kaca ing kaca owah-owahan.

Supaya digatèkaké conto ing ngisor iki, bisa dipirsani bédané antara ngisi ringkesan panyuntingan lan ora ngisi ringkesan panyuntingan ing kaca owah-owahan:

Ngisi ringkesan panyuntingan:

Bm 01:35 Tasmania, Australia (béda; sajarah) . . *drew (Bicara) (alih)
   01:30 Amir Hamzah, Tengku (béda; sajarah) . . IvanLanin (Bicara) ubah format, beri kategori
   01:09 Daftar Tokoh Jerman (béda; sajarah) . . StephenSuleeman (Bicara) Kanselir Jerman (setelah PD II)
Bm 00:55 Bicara Pengguna:202.69.101.147 (béda; sajarah) . . *drew (Bicara) (test)
 m 00:54 1 (béda; sajarah) . . Chlewey (Bicara) (robot Adding: als, an, ar, az, be, ga, hu, ms, nap, sq, uz)

Ora ngisi ringkesan panyuntingan:

Bm 01:35 Tasmania, Australia (béda; sajarah) . . *drew (Bicara)
   01:30 Amir Hamzah, Tengku (béda; sajarah) . . IvanLanin (Bicara)
   01:09 Daftar Tokoh Jerman (béda; sajarah) . . StephenSuleeman (Bicara)
Bm 00:55 Bicara Pengguna:202.69.101.147 (béda; sajarah) . . *drew (Bicara)
 m 00:54 1 (béda; sajarah) . . Chlewey (Bicara)

Bisa dipirsani yèn kanthi ngisi ringkesan, bisa nggampangaké panganggo liya mirsani owah-owahan apa waé kang diayahi ing saben artikel. (delengen uga daftar cekakan kang sering dipigunakaké ing ringkesan suntingan).

Ringkesan suntingan otomatis[sunting | sunting sumber]

Ringkesan suntingan otomatis kuwi ringkesan suntingan kang diwènèhké déningMediaWiki sacara otomatis. Ing ngisor iki daftar ringkesan suntingan kang digawé otomatis déning MediaWiki

Tindakan Ringkesan suntingan otomatis Pesan sistem
Ngosongaké kabèh isi kaca Ngothongaken kaca MediaWiki:Autosumm-blank
Ngganti kabèh isi kanthi teks anyar ←Ngganti kaca karo 'teks baru' MediaWiki:Autosumm-replace
Nggawé kaca anyar Kaca énggal: teks baru MediaWiki:Autosumm-new
Ngalihaké kaca Kaalihaken tumuju halaman MediaWiki:Autoredircomment
Mbatalaké revisi ←Mbatalaké revisi [#] déning Jeneng panganggo (Dhiskusi) MediaWiki:Undo-summary

Delengen uga[sunting | sunting sumber]