Wikipedia:ProyekWiki Sèwu kutha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Proyek Wiki: Sèwu kutha dikarepaké kanggo mènèhi "dalan" kanggoné para pangguna Wikipedia kang nduwé niat mèlu nyengkuyung ngisi artikel kang klebu kategori Geografi. Kanthi anané kutha-kutha kang tulisané isih werna abang bisa mènèhi pilihan marang para pangguna kang kepéngin nulis utawa nerjemahaké artikel saka Wikipedia basa liyané kanggo mepaki artikel ing Wikipedia basa Jawa.

Partisipan[sunting | sunting sumber]

Kabèh pangguna utamané kang duwé interes marang bab Geografi Bisa ndaftar ing kéné:

Daftar Kagiatan[sunting | sunting sumber]

  1. Milih kutha kang disenengi
  2. Golek artikel saka Wikipedia basa liya (Indonesia, Inggris, Italia, lsp misturut basa sing dikuwasani)
  3. Miwiti gawé rintisan artikel, sithik-sithiké ngamot bab pambuka, sawetara katrangan bab geografi, demografi lan pranala.

Cithakan kang bisa dipigunakaké[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Amérika Sarékat[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Afrika Kidul[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Argentina[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Australia[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Austria[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Bèlgia[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Belgia

Kutha ing Bosnia[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Bosnia

Kutha ing Brunei Darrussalam[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Brunei Darussalam

Kutha ing Brasil[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Brasil

Kutha ing Bulgaria[sunting | sunting sumber]

Kutha ing negara Cina[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Republik Rakyat Cina

Kutha ing Denmark[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Denmark

Kutha ing Filipina[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Filipina

Kutha ing Finlandia[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Finlandia

Kutha ing Hongaria[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Hongaria

Kutha ing India[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Inggris[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Italia[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Jepang[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Jepang

Kutha ing Jerman[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Kanada[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Korea Kidul[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Korea Lor[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Kroasia[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Malaysia[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Mesir[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Montenegro[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Norwégia[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Norwégia

Kutha ing Polandia[sunting | sunting sumber]

  • Kabèh kutha wis ana, kari nambahi isi.

Kutha ing Prancis[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Rumania[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Rusia[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Serbia[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Slovenia[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Spanyol[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Swédia[sunting | sunting sumber]

Daftar:Kutha ing Swédia

Kutha ing Thailand[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Turki[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Walanda[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Yunani[sunting | sunting sumber]


Peta Nomer Periphery ing Yunani Ibukutha Area Populasi
GreeceNumberedPerepheries.png
1 Attika Atena 3,808 km² 3,761,810
2 Yunani Tengah Lamia 15,549 km² 605,329
3 Makedonia Tengah Tesalonika 18,811 km² 1,871,952
4 Kreta Iraklio 8,259 km² 601,131
5 Makedonia Wétan lan Trasia Komotini 14,157 km² 611,067
6 Epirus Ioannina 9,203 km² 353,820
7 Kapuloan Ionia Corfu 2,307 km² 212,984
8 Aegean Lor Mytilene 3,836 km² 206,121
9 Peloponnesa Tripoli 15,490 km² 638,942
10 Aegean Kidul Ermoupoli 5,286 km² 302,686
11 Tesalonika Larissa 14.037 km² 753,888
12 Yunani Kulon Patras 11,350 km² 740,506
13 Makedonia Kulon Kozani 9,451 km² 301,522
- Mount Athos (otonom) Karyes 390 km² 2,262

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Kutha-kutha liyané bisa digolèki ing daftar kasebut ing ngisor iki: