Wikipedia:Penyangkalan umum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

WIKIPEDIA ORA MÈnÈHi JAMINAN KABENERAN

Wikipedia iku bauwarna (ènsiklopedhia) kanthi isi tinarbuka online ing jagad maya kang ngutamaaké gotong royong. Sapa waé éntuk nambahi, ngowahi, lan nyunting. Panjenengan kudu migatèaké yèn artikel sing ana ing kéné durung ditliti-priksa dèning wong-wong sing kawogan utawa para pakar kang pinercaya supaya apa sing kapacak ing kéné bisa lengkap, akurat, lan pinercaya.

Ananging, prakara iki uga ora ndadéaké Wikipedia kurang bisa digunaaké kanggo ngangsu kawruh. Para sukarélawan sing aktif ing kéné nyoba supaya Wikipedia bisa pinercaya. Ananging, bisa waé informasi sing ana ing kéné diowahi utawa dirusak déning wong-wong sing iseng.

Penyangkalan[sunting | sunting sumber]

Artikel-artikel kang tinulis ing Wikipedia iku urun rembugé para penulisé dhéwé. Wikipédia ora mènèhi jaminan marang isiné.

Sapa waé mardhika kanggo ngowahi lan mbeneraké saben artikel sing ana. Mula saka kuwi, seka prosès sing lumaku sing salawasé iki kedadèn, artikel-artikel mau bisa luwih becik.

Ing antarané para panganggo Wikipedia, ana sawetara sing dadi pengurus. Wong-wong iki sing njaga lan nglayani ing Wikipedia. Prakara tanggung jawab artikel-artikelé, tetep waé dadi bot-repoté bebarengan.

Mangga pirsani kaca penyangkalan umum ing Wikipedia bahasa Indonesia kanggé acuan.