Wikipedia:Pangalihan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gnome-edit-redo.svg WP:R
WP:ALIH
Pengalihan
Pangalihan

(Tumuju menyang pengalihan interwiki klik //jv.wikipedia.org/w/index.php?title=X&redirect=no lan genti jeneng kaca (X) ing ruang alamat/address bar browser panjenengan. Ketikna diwiwiti kanthi aksara gedhé (kapital) lan gunakna garis ngisor kanggo spasi.)

Kanggo informasi umum ngenani pengalihan/redirect jroning MediaWiki, pirsani meta:redirect — bagéan saka Panduan Panganggo MediaWiki. Artikel iki ngenani kawicaksanan panggunaan lan penyalahgunaan pengalihan jroning Wikipedia Basa Jawa. Proyek MediaWiki liya manawa nduwèni langkah-langkah sing béda.

Cara ngalihaké sawijining kaca[sunting | sunting sumber]

Kanggo ngalihaké sawijining kaca (1) menyang kaca liya (2), bukak kaca (1) banjur ing bagéan ndhuwur kaca panjenengan bakal mirsani:

"artikel" "dhiskusi" "sunting" "↑" "sejarah kaca" "pindahkan" "pantau" 

(yèn Panjenengan menggunakan kulit MonoBook - pada kulit liya, mungkin letaknya bakal béda-beda, ora ing bagéan ndhuwur kaca)

Klik "pindhahen" lan panjenengan bakal digawa menyang kaca sing anyar. Lebokna judhul anyar sing panjenengan pingini (2), lan tulung isi alesan pamindahan supaya pangurus lan Wikipediawan liya ora salah tampa lan mbalèkaké pengalihan panjenengan.

"Kaca kanthi jeneng kasebut wis ana utawa jeneng sing dipilih ora sah. Mangga pilih jeneng liya."[sunting | sunting sumber]

Pènget kasebut bakal muncul yèn panjenengan ngupaya mindhahaké sawijining kaca (1), nanging kaca sing dituju (2) wis eksis. Ana sawetara kamungkinan:

  • Kedua artikel minangka duplikat, namun dengan judul artikel sing béda (beda kapitalisasi: RI-Ri, singkatan RI-Republik Indonesia, ejaan Republik-Repoeblik, dll)
  • Kaloro artikel béda lan ora bisa sing siji dialihaké menyang sing sijiné
  • Kaca sing dituju (2) wis dialihaké menyang kaca sing pingin panjenengan tuju (1)

Yèn panjenengan tetep kepingin ngalihaké, panjenengan kudu njaluk tulung marang pangurus sing nduwèni akses kanggo bab kasebut.

*Kajaba*
Yèn kaca tujuan minangka kaca peralihan lan mung ana 1 kontributor waé, 
mula kaca kasebut bisa ditindhih (kaca liya bisa dialihaké menyang kaca iki déning panganggo biasa -  ( tanpa perlu akses pangurus)

Cara gawé kaca pengalihan[sunting | sunting sumber]

Kanggo gawé kaca pengalihan saka kaca (1) sing dialihaké menyang kaca liya (2), lebokna ing kaca (1):

#ALIH [[JENENG KACA 2]]

Conto, kanggo ngalihaké kaca RI menyang kaca Republik Indonesia, sunting kaca RI lan lebokna:

#ALIH [[Republik Indonesia]]

Kapan kudu migunakaké pengalihan?[sunting | sunting sumber]

Pengalihan dobel[sunting | sunting sumber]

Sadurungé gawé sawijining pengalihan, priksanen yèn kaca sing bakal dadi tujuan pengalihan bener-bener minangka artikel sing dipinginaké, dudu kaca pengalihan sing liya.

Pengalihan kaca mung berlaku sepisan waé. Upamané, yèn kaca A isi pengalihan menyang kaca B, lan kaca B isi pengalihan menyang kaca C:

  • Yèn panjenengan ngaksès kaca B, maka otomatis sing muncul yakuwi kaca C (kaca sing bener).
  • Yèn Panjenengan ngaksès kaca A, sing muncul dudu kaca C nanging kaca B sing isiné yakuwi link menyang kaca C. (iki sing disebut "pengalihan kaca dobel").

Pengalihan rusak[sunting | sunting sumber]

Upama panjenengan niat gawé artikel kanthi judhul A lan uga niat gawé artikel pengalihané upamané kanthi judhul B sing bakal dialihaké menyang A. aja gawé kaca pengalihané luwih dhisik (B) amarga wektu panjenengan gawé B, kaca tujuané (A) durung ana. Iki sing disebut kaca pengalihan rusak. Iki kanggo ngéndhani kondhisi panganggo nundha kanggo gawé kaca sing sakbeneré nalika wis gawé kaca pengalihan luwih dhisik.

Topik kagandhèng[sunting | sunting sumber]