Wikipedia:Pènget pambèbèran isi crita

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pedoman

Gnome-edit-redo.svg WP:SPOILER
Kaca iki minangka paugeran ing Wikipedia basa Jawa. Isiné wis ditampa déning para panganggo lan dianggep minangka standar sing kudu dianut déning kabèh panganggo. Sadurungé nyunting kaca iki, pesthèkaké suntingan panjenengan nggambaraké konsènsus. Pigunakna kaca dhiskusi kanggo ngusulaké owah-owahan.

Sawetara artikel ngandhut pambèbèran (Inggris: spoiler). Pambèbèran iku mènèhi informasi lakuné crita utawa pungkasan crita saka buku, film, acara televisi, utawa dolanan vidéo. Wong sing durung maca, nonton, utawa mainaké, mbokmanawa kepingin weruh sadurungé kanthi maca pambèbèran artikel iki.

Ora kabèh panganggo weruh yèn Wikipedia iku sawijining ensiklopedia sing tansah ngupaya njelasaké (kanthi pambèbèran utawa ora). Sawijining artikel jroning ensiklopedia apike uga ngandhut analisa lan latar mburi sing ora cumepak - utawa paling ora, ora ketara - jroning sawiji asil karya sing pinuju dikritisi. Jroning kasus iki, Pènget pambèbèran kudu dinyatakaké kanthi trewaca.

Sawetara pamrayoga jroning panggunaan pambèbèran:

  • Aja nglebokaké pambèbèran ing pérangan ndhuwur artikel, dèlèh ing rada ngisor.
  • Aja mbèbèraké jroning ringkesan panyuntingan.
  • Aja gawé pranala saka artikel liya menyang bagéan pambèbèran.

Cithakan[sunting | sunting sumber]

Cumepak cithakan {{spoiler}} sing bisa dipasang sadurungé bagéan wigati supaya pamaca pirsa yèn bakal ana pambèbèran crita ing bagéan kasebut. Pesen sing bakal muncul yaiku:


Kanggo nandhani pungkasané spoiler, gunakna {{endspoiler}}, sing bakal munculaké pesen iki:

Cithakan:Endspoiler