Wikipedia:Kothak panganggo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gnome-edit-redo.svg WP:U
WP:BOX
WP:UBX

Pedoman

Kaca iki minangka paugeran ing Wikipedia basa Jawa. Isiné wis ditampa déning para panganggo lan dianggep minangka standar sing kudu dianut déning kabèh panganggo. Sadurungé nyunting kaca iki, pesthèkaké suntingan panjenengan nggambaraké konsènsus. Pigunakna kaca dhiskusi kanggo ngusulaké owah-owahan.

Kothak panganggo utawa nang basa Inggris diarani Userbox yaiku cithakan kothak informasi sing dienggo ing kaca panganggo lan nudhuhaké data pribadhi panganggo Wikipedia. Kothak panganggo iki asliné digawe saka babel sing kanggo nudhuhaké keprigelané tutur-basané panganggo.

Cithakan lan kategori kothak panganggo[sunting | sunting sumber]

Templat dasar kothak panganggo adalah {{userbox}}. Lihat halaman templat tersebut untuk keterangan lengkap mengenai cara penggunaan. Semua templat kothak panganggo turunan dari templat dasar sebaiknya diawali dengan nama "Kothak pengguna" dan dimasukkan dalam Kategori:Templat kothak pengguna dengan memberikan tag

<noinclude>[[Kategori:Templat kothak pengguna|Nama templat]]</noinclude>

pada templat kothak panganggo tersebut.

Semua templat kothak panganggo memuat kategori di bagian includeonly dari templat tersebut untuk secara otamatis memasukkan seorang panganggo dalam kategori yang sesuai. Nama kategori sebaiknya dimulai dengan kata "Pengguna" atau "User" dan diindeks berdasarkan variabel nama halaman. Contoh, Templat:User en-2 mengandung Kategori:User en-2.

<noinclude>[[Kategori:User en-2|{{PAGENAME}}]]</noinclude>

Kategori panganggo tersebut kemudian dikelompokkan lagi ke Kategori:Panganggo Wikipedia.

Jenis kothak panganggo[sunting | sunting sumber]

Lihat Kategori:Templat kothak pengguna.

Kothak panganggo basa panganggo[sunting | sunting sumber]

Penggunaan kothak panganggo basa panganggo secara detil dijelaskan di Wikipedia:Babel. Untuk menjaga keseragaman, semua kothak panganggo basa panganggo harus menggunakan templat dasar

  • {{babelbox-0}} untuk panganggo yang sama sekali tidak mengerti suatu bahasa. Warna dasar: #FFB3B3 dan #FFE0E8.
  • {{babelbox-1}} untuk panganggo dengan kemampuan dasar suatu bahasa. Warna dasar: #C0C8FF dan #F0F8FF.
  • {{babelbox-2}} untuk panganggo dengan kemampuan menengah suatu bahasa. Warna dasar: #77E0E8 dan #D0F8FF.
  • {{babelbox-3}} untuk panganggo dengan kemampuan lanjut atau tinggi suatu bahasa. Warna dasar: #99B3FF dan #E0E8FF.
  • {{babelbox-4}} untuk panganggo dengan kemampuan mendekati penutur asli. Warna dasar: #FFFF00 dan #FFFF99.
  • {{babelbox-N}} untuk panganggo penutur asli atau sejak lahir. Warna dasar: #6EF7A7 dan #C5FCDC.

Kothak panganggo personal dan status[sunting | sunting sumber]

Kothak panganggo politik dan kepercayaan[sunting | sunting sumber]

Kothak panganggo minat dan kesukaan[sunting | sunting sumber]

Kothak panganggo pendidikan[sunting | sunting sumber]

Kothak panganggo profesi[sunting | sunting sumber]

Kothak panganggo domisili[sunting | sunting sumber]

Kothak panganggo Wikipedia[sunting | sunting sumber]

Kothak panganggo Komputer[sunting | sunting sumber]

Kothak panganggo Humor[sunting | sunting sumber]

Kothak panganggo Anime[sunting | sunting sumber]

Kothak panganggo lain-lain[sunting | sunting sumber]

Belum tersedia?[sunting | sunting sumber]

Jika kothak panganggo yang Anda cari belum tersedia atau belum dibuat, Anda dapat memohon agar kothak panganggo tersebut untuk dibuatkan di halaman ini.

Untuk membuat sendiri templat kothak pengguna, Anda dapat menyalin contoh sederhana berikut dan menyesuaikan isinya. Untuk daftar parameter lengkap yang dapat Anda gunakan, lihat {{userbox}}

{{userbox
|logo            = [[Berkas:Wikipedia-logo.png|38px]]
|info            = panganggo ini adalah pecandu '''[[Wikipedia]]'''
|border-color    = #808080
|logo-background = #FFFFFF
|info-background = #DBDBDB
}}{{#if:{{{kat|}}}||<includeonly>
[[Kategori:panganggo pecandu Wikipedia|{{PAGENAME}}]]</includeonly>}}<noinclude>
[[Kategori:Templat kothak panganggo Wikipedia|Pecandu Wikipedia]]
</noinclude>

Penggunaan[sunting | sunting sumber]

Biasanya seorang panganggo memiliki lebih dari satu kothak pengguna. Gunakan {{userboxtop}} dan {{userboxbottom}} untuk mengawali dan mengakhiri kelompok kothak panganggo Anda. Untuk memisahkan kelompok kothak pengguna, gunakan {{userboxbreak}}.

Contoh sintaks:
{{userboxtop}}
{{user id}}
{{user en-3}}
{{user jv-1}}
{{userboxbreak|&nbsp;}}
{{panganggo laki-laki}}
{{panganggo Taurus}}
{{panganggo menikah}}
{{panganggo fisika}}
{{userboxbottom}}
Keterangan
Hasil contoh:


Userbox
id-N panganggo ini memiliki pengetahuan sempurna basa Indonesia
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
jv-1 Panganggé punika panutur ibu
basa Jawi
.
 
50px
panganggo ini adalah seorang
laki-laki


35px panganggo ini berzodiak Taurus.


45px panganggo ini sudah menikah.


35px panganggo ini dapat diajak berdiskusi mengenai fisika.


Delengana uga[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Kothak panganggo