Wikipedia:Kawicaksanan pangreksan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Symbol OK.svg

Kaca puniki arupi kawicaksanan resmi ing Wikipedia basa Jawi. Isinipun sampun katampi déning para panganggé lan dipunanggep dados standar ingkang kedah dipunturuti déning sedaya panganggé.
Sakdèrèngipun nyunting kaca puniki, pesthèkaken suntingan panjenengan nggambaraken konsènsus. Mangga nganggé kaca dhiskusi kanggé ngusulaken éwah-éwahan.

Padlock.svg

Pangurus bisa ngreksa artikel saéngga ora bisa disunting utawa dipindahaké, lan dibusak. Sawetara kaca direksa penuh, utawa kadaluwarsa jroning wektu tinamtu, pangreksan kaca diayahi kanggo nyegah vandalisme makaping-kaping.

Pangreksan penuh ngreksa kaca saéngga ora bisa disunting déning sapa waé kajaba para pangurus.
Semi pangreksan ngreksa kaca saéngga ora bisa disunting déning panganggo sing durung di konfirmasi otomatis.
Pangreksan pangriptan nyegah supaya kaca sing dibusak ora bisa digawé manèh.
Pangreksan pamindhahan nyegah supaya kaca ora bisa dipindhahaké.

Pangreksan penuh[sunting | sunting sumber]

Padlock.svg

Kaca sing direksa penuh mung bisa disunting déning pangurus. Pangreksan penuh biasané kadaluwarsa jroning wektu sawetara dina. Pangreksan iki bisa digunakan kanggo nyegah panyuntingan déning IP anon lan panganggo konfirmasi otomatis sing nindakaké vandalisme.

Pangreksan karyawan[sunting | sunting sumber]

Padlock-black.svg

Kaca sing direksa déning karyawan Yayasan Wikimedia ora bisa disunting utawa nyabut pangreksan tanpa idin karyawan Wikimedia, bab iki dilakoni yèn ana isu pelanggaran hak cipta.

Pangreksan semi[sunting | sunting sumber]

Padlock-silver.svg

Kaca kanthi pangreksan semi mung bisa disunting déning panganggo sing wis di konfirmasi otomatis (klebu pangurus) lan ora bisa déning panganggo anonim. Pangreksan semi dianggo ngreksa kaca sing kerep di vandalisme déning anon.

Pangreksan pangriptan[sunting | sunting sumber]

Padlock-skyblue.svg

Kaca sing isih durung digawé manawa bisa direksa, bab iki dilakoni kanggo nyegah ana sing gawé artikel sing wis dibusak makaping-kaping amarga ora layak, deleng Wikipedia:Kelayakan artikel.

Pangreksan permanen[sunting | sunting sumber]

Padlock-red.svg

Sawetara artikel Wikipedia sacara permanèn direksa déning perangkat lunak MediaWiki, sawetara artikel, kaya Kaca Utama lan foto Wikipedia, lan uga cithakan mawa risiko dhuwur, salawasé direksa, mung para pangurus sing bisa nyunting kaca sing direksa sacara permanen.

Pangreksan pamindhahan[sunting | sunting sumber]

Padlock-olive.svg

Sawetara artikel direksa saéngga ora bisa dipindhahaké kajaba déning pangurus, pangreksan iki nyegah anané vandalisme pamindhahan kaca menyang judhul sing anyar.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]