Widyawati

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Widyawati
Lair Widyawati
12 Juli 1950 (umur 63)
Flag of Indonesia.svg Indonesia
Pagawéyan aktris
Taun aktif 1967 - saiki
Garwa Sophan Sophiaan
Anak Roma
Romi
Wong tuwa Adisura bin Soeradibrata

Widyawati (lair 12 Juli 1950; umur 63 taun) artis Indonesia kang berjaya awit dekade 1970-an lan 1980-an, Jenenge mulai kondhang nalika mbintangi Yuli ning film Pengantin Remaja (1971) karo Romi kang diperanaké dening Sophan Sophiaan, dikenal dadi pemain film kang kondhang ning taun era 1970-an lan 1980-an.[1] Dunya film ora namung anggawé dheweké kondhang, ananging uga nemukaké pepujaning atiné, aktor lan sutradara Sophan Sophiaan, kang akiré nikah ning tanggal 9 Juli taun 1972, ning Masjid Al-Azhar.[1]

Sophan Sophiaan lan Widyawati kondhang ning masarakat liwat perané dadi Romi lan Yuli ing film PENGANTIN REMAJA (1971).[1] Widyawati kang main film wiwit umur welasan taun iki, nganti saiki wis mbintangi luwih saka 40 judul film, iku mau durung termasuk sinetron, kaya ABAD 21.[1] Film ARINI (1987) ndadekaké Widyawati dadi Aktris paling apik ning ajang FFI 1987.[1] Ing taun 2008, pasangan Sophan Sophiaan - Widyawati main film bareng ing LOVE, sawijining film kang ngangkat tema cinta saka macem-macem ing karakter karo beragam latar belakang.[1]

Sakliyane main film, Widyawati uga tau ngrilis album pirang-pirang, kaya POTRET KEKASIH lan KUNANG-KUNANG.[1]

Kebahagiaan pasangan 'sepanjang masa' iki mandhek kerana Sophan Sophian kang dicinta ninggal dunia amarga kacilakaan nalika nitih motor ing tanggal 17 Mei 2008.[1] Wektu kuwi dheweké bareng rombongan "Touring Merah Putih" nglakoni perjalanan kanggo memperingati 100 taun Kebangkitan Nasional.[1]

Taun 2011, sawisé liburan suwe saka dunya akting, aktris Widyawati saiki mbalik ing dunia akting kang ngangkat namane.[2] Widyawati ngungkapaké yen dheweké anduweni akeh pertimbangan kang dadi alasan dheweké pengin memerani ing sijining film kang sadurungé wis diputer.[2] Kanggoné ana telu prakara kang kudu diperhatikaké kanggo dadi bintang film kang berkualitas.[2] Bojone almarhum Sophan Sophiaan iki nambahké yen kang dikarepké yaiku lamun setitik scene tanapi anduweni nilai luwih, lan ing film iki Widyawati ngrasakaké hal kang beda lan akeh tantangan.[2] Meski film iki tau difilmke ing taun 70an tanapi Widyawati ora terpaku karo apa kang wis ana, dheweke pengin weruh versi awal mung kanggo pembanding.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)Biografi Widyawatidipununduh tanggal 20 Juli 2011
  2. ^ a b c d e (id)Gosip Widyawatidipununduh tanggal 20 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Widyawati&oldid=831073"