Wickiana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ngobong telu tukang sihir ing Baden (1585).

Wickiana karya Johann Jakob Wick saka Zürich (1522-1588) iku kolèksi lembaran single-leaf broadsheet sing kasusun ing 24 jilid watara taun 1560 nganti 1587. Karya iki minangka sumber wigati ing mangsa réformasi protèstan ing Swis. (Reformasi ing Swis).

Wick urip ing Zürich sing dikuwasani déning Heinrich Bullinger, penerus saka Huldrych Zwingli. Wick nyinaoni téologi ing Tübingen, lan dadi pastur ing Witikon, ing rumah sakit kutha lan ing Predigerkirche. Sawisé iku Wick dadi pendita (canon lan archdeacon kaloro ing Grossmünster.

Karya Wick dikolèksi ing kapustakan kuil Grossmünster sawisé Wick séda ing taun 1588. Karya mau banjur dialihaké menyang Zentralbibliothek Zürich ing taun 1836. Kolèksi asli kapérang dadi loro, yaiku minangka manuskrip kapustakan lan divisi cithakan kuna taun 1925. Kolèksi cithakan-cithakan dumadi saka gunggung 429 cithakan asli kolèksi Grossmünster (PAS II 1 - 24) lan banjur katambahaké sepuluh item (PAS II 25). Pérangan manuskrip dumunung ana ing Ms F 12–35. Kolèksi iki sapérang dibabar nganggo faksimil minangka èdisi kanthi komentar ing taun 1997–2005.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Conto[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • M. Senn, Die Wickiana. Johann Jakob Wicks Nachrichtensammlung aus dem 16. Jahrhundert, Zürich 1975.
  • Franz Matthias Mauelshagen, Wunderkammer auf Papier. Die Wickiana zwischen Reformation und Volksglaube, Diss. Univ. Zürich, Zürich 2008.
  • Wolfgang Harms, Michael Schilling (eds.), Die Wickiana. Die Sammlung der Zentralbibliothek Zürich, Tübingen 1997–2005.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wickiana&oldid=843365"