Whitney Houston

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Whitney Houston
Informasi latar wuri
Jeneng lair Whitney Elizabeth Houston
Pati 12.2.2012
Pegawéyan Penyanyi, aktris, produser film, model
Instrumèn Vokal, piano
Taun aktif 1977–2012
Label Arista
Situs wèb www.whitneyhouston.com

Whitney Houston (lair ing Newark, New Jersey, Amerika Serikat, 9 Agustus 1963 – tilar donya 11 Februari 2012 kanthi umur48 taun) dheweké kuwi penyanyi pop lan R&B, artis, produser rekaman, penulis lagu lan mantan model Amerika Serikat, kasuksèsané nggawe motivasi kanggo para penyanyi Afrika-Amerika liyané, kayata saka kaum wanita kanggo sukses ning donya hiburan tarik swara, Whitney kondhang ning donya hiburan dadi penyanyi, debut albumé dirilis ning taun 1985, lan amarga tembang You Give Good Love, Whitney Houston bisa mlebu ning tangga lagu Billboard Hot 100. [1]

Sakwisé kuwi, piyambake uga sukses kanthi tetembangan kang judhulé Saving All My Love for You, How Will I Know lan Greatest Love of All.[1] Tetembangan mau mapan ing pucuk tangga ning Amerika Serikat.[1] Whitney Houston nduweni idhola saka donya musik, dheweké andadekaké Loleatta Holloway kanggo sumber inspirasi anggoné makarya.[2]

Nalika taun 1980-an, Whitney Houston uga tau meluni audisi supaya bisa mlebu ning acara The Cosby Show, sanajan akhiré kalah karo aktris Sabrina Le Beauf. [1] Dheweké tau uga tampil ning acara (episode) Gimme a Break bebarengan karo Nell Carter lan episode Silver Spoons bebarengan karo Rick Schroder, sadurungé kuwi Whitney Houston wiwit ngerilis dhebuté.[1]

Babagan prakara kauripané, Whitney Houston tau palakrama karo penyanyi R&B kang namané Bobby Brown nalika taun 1992. [1] Saka perkawinané karo Bobby Brown, nalika tanggal 4 Maret taun 1993 lair anaké kang pisanan.[1] Anaké kang pisanan mau wadon lan dijenengi Bobbi Kristina Houston Brown. [1] Ananging Whitney Houston lan Bobby Brown akiré pegatan.[1] Sakloron sah anggoné pegat nalika tanggal 13 September taun 2006.[1]

Tilaré[sunting | sunting sumber]

Dina Setu 11 Februari 2012, Whitney Houston dilaporaké tilar donya ing kamar siram hotel ing Beverlly Hills.[3][4] Kabare Whitney Houston overdhosis obat-obatan jinis kokain.[3] Sadurunge seda kang kontrovêrsial iku, Houston dikabaraké lagi mbudidaya nglawan ketagihane marang obat-obatan.[3] Jenasah Whitney Houston dimakamaké ing jèjèré makamé bapake John Russell Houston Junior, ing New Jersey.[4]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Album Studio[sunting | sunting sumber]

Soundtrack[sunting | sunting sumber]

Kompilasi[sunting | sunting sumber]

Video/DVD[sunting | sunting sumber]

  • 1986: Number One Video Hits
  • 1991: Star Spangled Banner
  • 1991: Welcome Home Heroes
  • 1994: Concert for a New South Africa
  • 1997: Classic Whitney Concert
  • 1999: VH1 Divas Live '99
  • 2000: The Greatest Hits
  • 2000: Fine
  • 2002: Whatchulookinat Video/Whatchulookinat Behind-the-Scenes Footage/Love to Infinity Megamix Video
  • 2004: Artist Collection: Whitney Houston

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Tahun Judul Peran Ket
1984 Gimme a Break! Rita "Katie's College" (Season 3, Episode 20)
1992 The Bodyguard Rachel Marron Utama
1995 Waiting to Exhale Savannah Jackson Utama
1996 The Preacher's Wife Julia Biggs Utama
1997 Rodgers & Hammerstein's Cinderella Ibu Peri digawe kanggo(ABC)
2003 Boston Public Sebagai dirinya sendiri Kameo
2004 Nora's Hair Salon Sebagai dirinya sendiri Kameo

Sebagai produser

Tahun Judul Ket
1997 Rodgers & Hammerstein's Cinderella produser eksekutif
2001 The Princess Diaries produser
2003 The Cheetah Girls produser eksekutif
2004 The Princess Diaries 2: Royal Engagement produser
2006 The Cheetah Girls 2 produser eksekutif

Tur konser[sunting | sunting sumber]



Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)biografi Whitney Houston diaksès tanggal 29 Juli 2011
  2. ^ (id)berita Whitney Houston dipununduh tanggal 29 Juli 2011
  3. ^ a b c (id)Biografi Whitney Houston: Suara 5 Oktaf hingga Kokain dipunundhuh tanggal 21 Februari 2012
  4. ^ a b (id)Keluarga dan Kawan Dekat Hadiri Pemakaman Whitney Houston dipunundhuh tanggal 21 Februari 2012
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Whitney_Houston&oldid=831370"