Watkins Glen, New York

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Watkins Glen, New York
—  Village  —
Watkins Glen, New York is located in New York
Watkins Glen, New York
Location within the state of New York
Coordinates: 42°22′52″N 76°52′16″W / 42.38111°N 76.87111°W / 42.38111; -76.87111Koordinat: 42°22′52″N 76°52′16″W / 42.38111°N 76.87111°W / 42.38111; -76.87111
Country United States
State New York
County Schuyler
Wewengkon
 • Total 2,2 sq mi (5,8 km2)
 • Land 1,9 sq mi (4,8 km2)
 • Water 0,4 sq mi (1,0 km2)
Èlevasi 463 ft (141 m)
Populasi (2000)
 • Total 2.149
 • Kapadhetan 1.157,4/sq mi (446,9/km2)
Zona wektu Eastern (EST) (UTC-5)
 • Summer (DST) EDT (UTC-4)
ZIP code 14891
Kodhe tilpun 607
FIPS code 36-78696[1]
GNIS feature ID 0974082[2]

Watkins Glen New York inggih punika tlatah ing pétangaan kilèn New York, ing dhusun Watkins Glen, ing sisih kidul TlagaSeneca. Watkins Glen anggadhahi curug-curug ingkang alit lan dados papan ingkang éndah, amargi wonten tetingalan ingkang éndah. Ing taman punika wonten papan kagem kémah, papan piknik ingkang ageng, kolam renang, lan sapanunggalipun. Ananging ingkang dados karemenan wisatawan inggih punika margi ing sangajengipun Glen, utamanipun tlapak ngarai. Mboten kados padhang gurun ingkang kasar, ananging papan punika arupi papan wisata ingkang saé. <!-Taman ing tengah kitha, ing sebrang margi saking toko sub. Glen inggih punika alit. Kados gadhahi panjang 2 mil utawi 300 meter, lan papan-papan punika kados sejangkahipun manungsa. Papan punika mboten rame, ananging sae lan sepi menawi tasih enjang.(ora cetha karepe)-->

Galeri[sunting | sunting sumber]

Tetingalan ing Watkins Glen, New York[sunting | sunting sumber]

Menawi badhe tumuju dhumateng Watkins Glen kedah nglangkungi satunggiling trowongan, dipunlajengaken kreteg ing sanginggilipun Glen Creek. Bageyan saking kaendahan papan punika inggih punika margi kagem mlampah ingkang wonten sèlanipun lan kreteg ingkang dipunwangun ing taun 30 dados bageyan saking proyek pendamelan umum. Kaendahahan sèla-sèla Watkins Glen saged dipunsamèkaken kaliyan Rivendell.

Ing wekdal Victoria, Watkins Glen dipunsamiaken kalian Curug Ageng Niagara lan Saratoga Springs ingkang dados wisata utamanipun. Taman punika dados griya kagem kirang luwih 20 curug.

Ing Watkins Glen wisatawan saged hiking. Kirang langkung 800 langkah sawekdal hiking saged katingal wontenipun guwa-guwa lan curug ing kanan lan kéréngipun lan ing ngandhap. Ing 200 langkah ing pérangan pungkasan punika mbebayani sanget. Ananging ing puncak, wonten toko es krim ingkang dados karemenan wisatawan.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.