Warren Buffett

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Warren Buffett
Warren Buffett KU Visit.jpg
Warren Buffett ngendikanjroning pelajaran ing universitas (2005)
Lair 30 Agustus 1930 (umur 84)
Omaha, Nebraska, Amerika Serikat
Pegawéyan Chairman & CEO, Berkshire Hathaway
Gaji US$100,000
Kasugihan resik US$62 miliar (2008) [1]
Pasangan Susan Buffett (19522004),
Astrid Menks (2006-)[2]
Anak Susie Buffett,
Howard Graham Buffett,
Peter Buffett
Situs
berkshirehathaway.com

Warren Edward Buffett (lair ing Omaha, Nebraska, Amérika Sarékat, 30 Agustus 1930; umur 84 taun) inggih menika salah satunggalipun investor, pangusaha, lan dhermawan saking Amérika Sarékat.[3] Panjenenganipun misuwur minangka salah satunggalipun investor paling sukses sadonya.[3] Panjenenganipun misuwur minangka Warren Buffett sang investor legendaris.[3] Panjenengaipun nyepeng saham utami, chairman lan CEO Berkshire Hathaway.[4] Panjenenganipun sacara konsisten dados salah satunggalipun tiyang paling sugi sajagad raya.[5] Panjenenganipun dados tiyang paling sugih sadonya ing taun 2008 lan dados tiyang paling sugih kaping tiga ing taun 2011.[5]

Warren Buffett dipunsebat "Oracle of Omaha" utawi "Sage of Omaha" lan kawentar minangka tiyang ingkang irit sanajan sugih sanget.[6] Buffet ugi misuwur minangka dhermawan, sasampunipun janji kanggé maringi 99% kasugihanipun kanggé kasus filantropis, utaminipun kanthi liwat Yayasan Gates.[6] Panjenenganipun ugi njabat dados anggota dhewan penyantun Grinnell College.[6]

Kasugihanipun[sunting | sunting sumber]

Ing taun 2008, panjenenganipun dipunparingi déning Forbes minangka peringkat minangka tiyang paling sugih sadonya kanthi kasugihan kinten-kinten US $ 62 miliar.[6] Nalika taun 2009, sasampunipun paring sumbangan ngantos milyaran, Buffett pikantuk peringkat kaping kalih tiyang paling sugih nomer kalih ing Amérika Serikat.[6]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warren_Buffett&oldid=868619"