Waluh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
waluh

Waluh yaiku arané woh sebangsa labu kang gedhé. Wit waluh njalar lan mrambat ana ing lemah utawa ing lanjaran. Waluh bisa uga dimumpanggatake kanggo nyayur, nyamikan lan jenang.Waluh ing tlatah jawa biasa ditandur ing tegalan utawa sawah yen wayah mangsa ketiga utawa waluh bisa kagolong ing tetanduran kang ora mbutuhake banyu kayata ing mangsa rendheng.Godhong walu ing tlatah Jawa kasebut lomah-laméh.

Jinising[sunting | sunting sumber]

  • Waluh glatik
  • Waluh ménthik
  • Waluh labu
  • Waluh kenthi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Waluh&oldid=837142"