Waltz with Bashir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Waltz with Bashir
Sutradara Ari Folman
Produser Ari Folman
Serge Lalou
Gerhard Meixner
Yael Nahlieli
Roman Paul
Panulis Ari Folman
Musik déning Max Richter
Panyunting Feller Nili
Distributor Bridgit Folman Film Gang
Les Films d'Ici
Razor Film Produktion GmbH
Tanggal rilis 13 Mei 2008 (premièr donya ing Festival Film Cannes)
5 Juni 2008 (premièr ing Israel)
Durasi 90 menit
Negara Flag of Israèl Israel
Flag of Germany.svg Jerman
Flag of Prancis Prancis
Basa Ibrani
Jerman

Waltz with Bashir (Ibrani: ואלס עם באשיר) iku sawijining film animasi saka taun 2008 sing disutradarani déning Ari Folman. Wong-wong liya sing mèlu ngréwangi yaiku David Polonsky (seni), Yoni Goodman (animator utama) lan Max Richter (musik). Film iki suwéné patang taun olèhé nggawé lan sawijining kasil koprodhuksi internasional antara Israel, Jerman lan Prancis. Film iki mbabar Prastawa Sabra lan Shatila ing taun 1982, bahan iki astaméwa amerga ora biyasa yèn sawijining film animasi mbabar bahan sing sedhih kaya mengkéné iki. Film iki bagéyan saka sawijining genre langka sing diarani "dokumentèr animasi". Film iki mèlu sayembara Palme d'Or ing Festival Film Cannes taun 2008 lan olèh kritik positif.

Plot[sunting | sunting sumber]

Film iki diwiwiti mawa impènan salah sawijining Vèteran Perang Libanon 1982 saka Israèl. Véteran iki ing impènané dioyak-oyak déning asu 26 cacahé. Banjur dhèwèké tilpun lan kekancan karo Ari Folman, sawijining sutradara. Folman ditakoni bab perang, nanging lali, ora kélingan apa-apa. Banjur dhèwèké wawancara wong akèh kanggo ngèling-ngèling apa sing dilakoni nalika perang mbiyèn.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Waltz_with_Bashir&oldid=815415"