Walt Disney Animation Studios

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Walt Disney Animation Studios
Jinis Division of Walt Disney Studios
Indhustri Motion pictures
Diadegaké October 16, 1923[1]
Sing ngadegaké Walt Disney and Roy O. Disney
Kantor pusat

Burbank, CA, USA

2100 W Riverside Dr.[2]
Tokoh wigati Ed Catmull (President)
John Lasseter (Chief Creative Officer)
Andrew Millstein (General Manager)
Prodhuk Animated films
Indhuk The Walt Disney Studios(The Walt Disney Company)
Divisi DisneyToon Studios
Situs wèb disneyanimation.com

Walt Disney Animation Studios, ingkang gadhah kantor pusat ing Burbank, California|Burbank]], California[3] lan lajeng misuwur minangka Walt Disney Feature Animation lan Walt Disney Production inggih punika salah satunggaling studio animasi ing Amerika Serikat ingkang asring damel fitur film animasi, film cekak lan ing TV spesial kangge The Walt Disney Company. Déné studio punika inggih minangka unit bagéyan saking The Walt Disney Studios. Studio punika dipun panggihaken ing tanggal 16 Oktober 1923 minangka studio kartun Disney Brothers, ananging sampun kagabung kaliyan Walt Disney Productions ing taun 1929. Studio film punika sampun damel ugi Dhaptar film ing Walt Disney Animationhttp://www.disneyanimation.com/studio/history</ref> ingkang dipunwiwiti kanthi film Snow White and the Seven Dwarfs (1937), lan film ingkang paling misuwur ingggih punika Wreck-It Ralph (2012). Animasi subjek ingkang cekak saking aun 1934 ingkang wonten ing fitur operasi animasi inggih aslinipun sampun kagabung aliyan bagéyan saking bisnis, lan divisi Walt Disney Pictures maujud ing taun 1950 kangge mrodhuksi film live - action. Ing salebeting The Walt Disney Company sampun dipunwontenaken restrukturisasi perusahaan ing taun 1986, lajeng Walt Disney Production kanthi resmi dados anak perusahaan saking perusahaan ingkang gadhah nama Animasi Fitur Walt Disney. Lajeng studio ngéwahi nama studionipun ingkang kados sak punika ing taun 2007.

Sujarah[sunting | sunting sumber]

Kansas City, Missouri nate nyathet bilih Walt Disney lan Roy O. Disney ingkang madegaken Disney Brothers Cartoon Studio wonten ing Los Angeles, Amerika Serikat ing taun 1923, ingkang sampun mrodhuksi kathah rerangkèn film kados ta Alice Comedies ingkang ngetngalaken aktris live action laré - laré ing dunya animasi. Alice Comedies punika inggih dipun sebaraken déning Margaret J. Winkler wonten ing Winkler Pictures, ingkang ing wekdal samangke ugi dipun sebaraken déning disney ingkang kaping kalih ingkang damel cariyos ingkang cekak, kados ta ingkang sedayanipun dipundamel animasi inggih punika film Oswald the Lucky Rabbit, kalebet Universal Pictures ingkang dipunwiwiti taun 1927. Studio Disney dipun dhirikaken wonten ing kantor toko ing Kingswell Avenue wonten ing punjering kitha Los Angeles ngantos dumugi pindhah dhateng gedhung ingkang énggal ingkang dipunbangun ing sak nginggiling 2719 Hyperion Avenue.

Fitur Film[sunting | sunting sumber]

Walt Disney Animation Studios sampun mbikak 52 film ingkang misuwur wonten ing Disney Animation Canon. Saben film dipun paringi nomer ingkang nedahaken urutan kronologis bilih saben film punika sampun dipun rilis mlebet wonten ing kanon film kalebet film Snow White and the Seven Dwarfs, Fantasia, Cinderella, Lady and the Tramp, The Little Mermaid, Beauty and the Beast, lan Aladdin. Film sanèsipun ingkang dipun wedalaken déning Disney Animation inggih kalebet Tangled lan Winnie the Pooh. Fitur sanèsipun ingkang sampun dipun wedalaken déning studio punika inggih Wreck-It Ralph, satunggaling film ingkang ngengingi arcade games, ingkang badhé dipunwedalaken ing sasi Nopember 2012. Projek studio ingkang salajjengipun inggih punika Frozen, satunggaling film adaptasi musik saking Hans Christian Andersen cariyosipun The Snow Queen, dipunangkah saged dipun wedalaken ing sasi Nopember 2013.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]